Annons
Nyheter

Pyssel för både kropp och själ

Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

ALGUTSRUM

– Det är givande. Man glömmer att man har ont eller har bekymmer. De här timmarna vilar både kropp och själ, säger Eva Åkesson, som är en av dem som ledde måndagens pysseldag på Rydberggården.

Annons

Två bord är totalt fulla med pysseltillbehör när 20-25 kvinnor har samlats för att ägna en hel dag åt hantverk. Här tillverkas påskägg i olika varianter, pärlhalsband, armband och till och med en midsommarstång.

– Jag var förvånad när jag kom in här innan klockan tio och det redan var fullt. Det är väldigt kul att känna att det här är uppskattat av folket, säger föreningens ordförande Anna Bladås.

Pysseldagen är ett samarbete mellan Reumatikerföreningen Öland och ABF. Alla daglediga är välkomna, inte enbart de som är drabbade av reumatism. Oftast har liknande dagar anordnats i Borgholm, men nu var tiden inne för södra Öland.

LÄRA KÄNNA NYA PERSONER

Stockholmaren Lena Tibblin flyttade till Öland i höstas, och började genast delta i föreningens verksamheter.

– Man måste gå in för att lära känna nya personer. Jag önskar bara att min gubbe skulle gå med också, säger hon.

Nya deltagare droppar in hela tiden. De slår sig ner vid bordet och låter kreativiteten komma fram.

– Alla pratar. Det är knappt så att någon går ifrån och tar kaffe, som brukar vara det som drar mest, säger Eva Åkesson.

DRÖMMER OM EN EGEN LOKAL

Föreningens önskan är att de en dag kan få en egen lokal, centralt belägen på Öland.

– Den skulle kunna delas med andra handikapporganisationer. Då skulle vi ha möjlighet att anordna mer händelser, nu är kostnaderna för lokalhyror en bromskloss, säger Anna Bladås.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons