Annons
Nyheter

Publiken svek musikvecka

Nyheter • Publicerad 23 juli 2008

LUNDEGÅRD

Trots hög klass på artisterna, många uppträdanden och varierat musikutbud blev musikveckan på Lundegård en besvikelse för arrangörerna. 30 besökare i snitt hittade till logen och de många framträdanden som hölls under fem kvällar.

Annons

– Vi hade kalkylerat med omkring 250 besökare i snitt de fem kvällarna, säger Tommy Löfgren från Ultimate Music. Tyvärr nådde vi inte dit, nu får vi fundera vad det kan bero på.

Det var första året som musikveckan ordnades på Lundegård. Fem kvällar har bjudit på olika teman, från visor till jazz, rock, pop och country. Artister som Åsa Jinder, Lalla Hansson och Christina Lindberg har toppat listan av artister och ändå har publiken uteblivit.

– Mest publik var det i onsdags när vi hade irländsk musik, säger Bert Olausson, en av de tre i arrangörsstaben. Då var det 120 personer. Men i snitt har vi haft omkring 30 besökare vilket naturligtvis är en stor besvikelse.

EN ENSAM RIKSSPELMAN

Första kvällen var temat visor och riksspelmannen Åsa Jinder var på plats, men det var färrre än tio personer i publiken. Några som ändå hade tagit sig till Lundegård för musikveckan är Lena Vänefors och Rainer Sundgren från Haninge.

– Vi älskar musik och brukar åka till olika musikarrangemang på vår semester, berättar de medan de väntar på att Christina Lindberg skall uppträda på logen vid Lundegård.

– Det är så tråkigt att folk inte har vetat om det här, annars hade säkert många fler varit här. Artisterna har varit jättebra, säger Lena som lite senare njuter av countrymusiken och gärna deltar i gruppen av line-dansare.

Christina Lindberg har uppträtt som soloartist och med ett eget dansband i 28 år. Hon är proffs ut i fingerspetsarna. Det märks inte på hennes framträdande att publiken är fåtalig. Men visst var hon lite orolig i förväg.

– Jag visste ju att det inte har varit någon publik att tala om på spelningarna kvällarna innan, men jag tycker alltid att de som ändå har kommit skall få det bästa. Och det var en härlig stämning, säger hon efter att ha stått på scen i 50 minuter.

Hon var kvällens fjärde artist och efter henne kom ytterligare en grupp countrymusiker. Och så har det varit varje kväll, fem eller sex uppträdanden på en knapp timma vardera till ett inträde på 100-150 kronor.

Annons

BLEV ETT MISSFÖRSTÅND

Men det är klart – när restaurangen samma kväll ordnade trubadurafton med country som tema och fritt inträde, då är det kanske inte så konstigt att många stannar kvar på terrassen och lyssnar till samma låtar som spelas på logen 200 meter därifrån.

– Det var inte så vår överenskommelse var med ägaren till campingen, säger Tommy Löfgren lite uppgivet.

Det har varit svårt att få information om musikveckan till och med i campingens reception, och några större affischer fanns inte att se. Tommy håller med om att det har varit svårt med marknadsföringen och att det kanske finns bättre sätt att hantera den om arrangemanget kommer tillbaka nästa år. Ägaren till campingen, Micke Henning, säger att det har blivit ett missförstånd och att kommunikationen inte har fungerat särskilt väl.

– Vi fick besked för bara några veckor sedan att trubadurens repertoar sammanföll med musikveckans och då var det försent att göra något åt det. Det är naturligtvis olyckligt att det blev så.

Micke Henning tror ändå inte att det har påverkat besöksantalet på musikveckans arrangemang.

– Vi har barnfamiljer som största besöksgrupp och för dem är det inte det bästa utbudet. Att de vuxna skall lämna barnen för att gå och lyssna på musik är inte så enkelt och att gå hela familjen är kanske inte heller något alternativ.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons