Annons
Nyheter

Premiär för ”Kunglig Toilette”

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

KÄLLA

I helgen hade amatörteatergruppen Teater Proximus generalrepetition av Lars Molins Kunglig Toilette. I kväll, tisdag, är det premiär.

Annons

–Testpubliken var mycket nöjd och skådespelarna gör roliga och bra rolltolkningar. Vi är väldigt förväntansfulla att möta den riktiga publiken, säger Britt-Marie Nilsson, regissör.

Teater Proximus på Norra Öland har den stora äran att sätta upp TV-klassikern Kunglig Toilette av dramatikern och författaren Lars Molin. Pjäsen är en komedi om Kungaparets stundande besök till den lilla Ölandsbyn. Vid generalrepetitionen satt Lena Hallengren, fd statsråd och sambo med manusansvarige Jonas Hellberg, i publiken:

– Ensemblen är duktig. Föreställningen är riktigt proffsig, säger Lena Hallengren.

ÖVER FÖRVÄNTAN

Biljettförsäljningen har hittills gått över förväntan. Premiärföreställningen är nästan slutsåld.

– Intresset är stort, men det finns fortfarande biljetter att köpa, säger Britt-Marie Nilsson.

Förköp sker via Borgholms bibliotek eller Södviks bageri. Premiären är den 22 juli och spelplatsen Källa bygdegård på Öland. Till premiären kommer familjen Molin. Även Kungen och drottningen är särskilt inbjudna.

EVA JOELSSON

Ytterligare föreställningarden 23 och 31 juli samt den 1, 2 och 3 augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons