Annons
Nyheter

Populärt besök på campingfest

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

SAXNÄS

När Kronokampen avgjordes på Saxnäs camping fick de tävlande lagen god förstärkning i finalen. Från Kalmar FF kom tre spelare, med Cesar Santin i spetsen. De sparkade boll, men fick ägna lika lång tid åt att skriva eftertraktade autografer.

Annons

Sumobrottning, kajakrace, pilskjutning och godisregn var bara några av många inslag under årets Saxnäsdag. Från morgon till kväll fanns det spännande saker att pröva på. Ungdomar från Saxnäs Brukshundsklubb kom för att ge en agilityuppvisning, det var ponnyridning och talangtävling. Allt var gratis.

– Vi gör det här för att visa att vi bryr oss om alla de barnfamiljer som väljer att lägga sin semester hos oss, säger Katrine Sörensson på Saxnäs Camping och berättar att evenemanget blir större och större för varje år.

AUTOGRAFJAKT

Ett populärt inslag under dagen var Kronokampen, där tio lag hade anmält sig för att delta i tre tävlingsgrenar. En vuxen och ett barn under fjorton år ingick i varje lag. Efter tredje tävlingsgrenen, som var pilbågsskytte med instruktörer från Eketorps borg, fanns tre lag kvar. Och eftersom finalgrenen var fotbollsgolf fick lagen extrahjälp av inga mindre än tre spelare i Kalmar FF, Cesar Santin, Abiola Dauda och Daniel Sobralense.

När de tre kom till tävlingsplatsen tog det sin rundliga tid innan finalen kunde börja. Alltför många ville ha autografer och framförallt blev kön till Cesar lång av både vuxna och barn. Till och med en man från IF Elfsborgs kom med block och penna i högsta hugg och ett stort skratt i ansiktet.

Fotbollsgolfen vanns av Team Emelie som förutom Emelie Simonsson också bestod av Anders Karlsson och Daniel Sobralense. Sedan kom Glasse åkande och bjöd på glasskalas. Och festen fortsatte in på sena kvällen med både cirkus och dans på dansbanan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons