Annons
Nyheter

Pärleporten spelas på hotell

Nyheter • Publicerad 14 mars 2006

BMT, Borgholms Musik- och Teaterförening, Vänsterpartiet Borgholm, Strand hotell och Kultur- och Fritid i Borgholm har bjudit in Lokalteatern i Kalmar kommer till Borgholm. Man frossar först på god mat och därefter spelas Pärleportenfrossan ända in i evigheten.

Pärleportenfrossa ända in i evigheten, heter den senaste uppsättningen av Lokalteatern i Kalmar med stjärnor från kalmarrevyerna. Berit Hjort har huvudrollen i den här frossan och bland sångarna märks Peter Hausenkampf, han framför ett antal musikaliskt medryckande nummer med hjälp av medlemmar ur musikgruppen Ragnarök, en blandning av professionella musiker och amatörer.

Annons

Lördagskvällen den 18 mars, efter en god middag på Strand Hotell, får vi vara med om en TV-inspelning med publiken placerad på samma sätt som i en äkta TV-studio. Den medelålders damen Sonja Berg har kidnappats av ett TV-team. Hon ska få uppleva vissa scener ur sitt liv i samma stil som , ”Här har du ditt liv” och ”Hur man blir miljonär”. De två programledarna i pjäsen tävlar om vem som ska vinna hennes själ och hennes liv vägs på guldvåg. ”Studiopubliken” får sitta med TV-kameror och studiomän som leder dem med tecken att skratta och applådera. Det kommer att bli en helkväll med mycket skratt och en och annan eftertanke, lovar Lokalteatern Kalmars talesman och en av pjäsens programledare, Peter Lindskog.

Lokalteatern är en institution som har fått Kalmar Kommuns kulturstipendium för 2005 för den kulturgärning de utfört under åren 1978-2005. De började spela Schlagerfrossa år 1998 , Popfrossa 1999, Proggfrossa 2001, Mitt-i-livetfrossa, kom 2003 och så nu Pärleportenfrossa rakt in i evigheten, som hade premiär 2005 med regi av Sara Svanberg och koreografi, Peter Hausenkampf.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons