Annons
Nyheter

Olja och tusch på Mellby Ör Inn

Nyheter • Publicerad 27 maj 2011

MELLBY

Björn J:son Lindh är nog av de flesta mest förknippad med sin musik. Men han är inte bara kompositör, utan även konstnär.

Annons

Under sommaren ska han och den gode vännen Måns Rossander ställa ut på Mellby Ör Inn.

– Jag visste faktiskt inte själv att Björn var konstnär förrän Måns berättade det för mig, säger Agneta Larsson på Mellby Ör Inn.

Ända sedan hon och maken Chris Cockfield öppnade sitt hotell har de varit måna om att ställa ut tavlor av lokala konstnärer. Mycket mer lokalt än Måns Rossander kan det knappast bli, eftersom han bor året runt i Mellby.

– Jag har bett honom att ställa ut hos oss tidigare, redan när verksamheten var ny. Men då hade han inte möjlighet. Därför är det roligt att få ett sånt här nytillskott nu, säger Agneta Larsson.

Även Måns Rossander gläds åt att ställa ut på hemmaplan.

– Det är så kul som det kan bli. Och inte minst tycker jag att de gör ett sånt bra jobb på Mellby Ör Inn, säger han.

MÖTA PUBLIKEN

Den lokala anknytningen gör också att besökarna på hotellet har möjlighet att ta en kort promenad och möta Måns Rossander i hans egen ateljé vid hemmet på Mellby malm.

– Jag tycker alltid det är spännande att möta publiken och i ateljén blir det ett annat läge än i ett galleri då man bara är där några timmar på vernissagen. Men jag gillar dialogen med folk när de tittar på bilderna. De kommer alltid med jättekonstiga och bra frågor, skrattar Måns Rossander.

Han målar främst i olja. Den stora allmänheten känner nog mest igen hans pumpor som varje år pryder Skördefestens affisch. Ölands stora allvar är ett annat motiv som ligger honom varmt om hjärtat, men han målar även abstrakt konst.

Annons

Abstrakta är också motiven på Björn J:son Lindhs målningar. Han använder sig av koppartrycksfärg, tusch och akvarell.

– Hans tavlor är väldigt charmiga och jag har redan sålt två stycken. Det är kul att man själv får titta på dem och fantisera om vad de föreställer, sedan kan man vända på tavlan och se vad konstnären har tänkt, säger Agneta Larsson.

Måns Rossander och Björn J:son Lindh är goda vänner och kollegor sedan många år tillbaka. Björn har komponerat musiken till flera av Måns utställningar och tillsammans har de gett ut en cd-box där Björn står för musiken och Måns har målat litografin på omslaget. Boxen gavs ut i en numrerad upplaga och några exemplar finns med på Mellby Ör Inn.

Utställningen är igång redan nu och pågår fram till hösten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons