Annons
Nyheter

Ölandsbonden Håkan söker fru

Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

HJÄRPESTAD

Fler svenska singelbönder söker kärleken – på måndagen presenterade TV4 åtta nya bönder, både kvinnliga och manliga, som hoppas finna den stora kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru”. En av dem är den öländske mjölkbonden Håkan Petersson från Hjärpestad.

Annons

– Det ska bli spännande. Man vet ju inte så mycket hur det ska bli, säger Håkan till Ölandsbladet.

Så här presenteras han av TV 4: ”Håkan är en 34-årig mjölkbonde som bor på en gård på norra Öland. Han har sitt eget hus på den gemensamma familjegården, men de flesta måltider intas med familjen. När han får tid tar han gärna en sväng in till Borgholm. Håkan är duktig på att bugga och älskar att köra motorcykel.”

POSTA BREVET SENAST 4 JUNI

Programserien drar igång på allvar först i höst, men redan den 21 maj möter tittarna i ett entimmes porträttprogram de åtta nya singelbönderna. Under ledning av Linda Isacsson ges för första gången en inblick i vardagslivet på deras gårdar. Efter presentationsprogrammet kan tv-tittarna skriva till den bonde som väcker deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre. Brevet till favoritbonden måste vara postat senast den 4 juni.

– Det är åtta fantastiska bönder som kommer att charma tittarna. Jag hoppas och tror att de kommer få mängder av brev så att de kan hitta sin drömpartner, säger TV4-Gruppens programchef Fredrik Arefalk.

KENTH JÖNSSON

Övriga deltagare i årets omgång av Bonde söker fru:

DAVID IVARSSON – David är 29 år och bor i Västerlanda utanför Göteborg. Han har rest en hel del i världen och arbetat i England, Ryssland och USA, men alltid vetat att det var bonde han skulle bli. Nu är han den 13:e generationen som driver gården Stora bränna, där han odlar vall till hästar. När han inte jobbar eller är ute och reser tycker han mycket om att träna.

HANNA JOHANSSON–Hanna är 21 år och bor utanför Falköping i Västergötland. Hon har aldrig kunnat tänka sig att jobba med något annat mjölkkor. Trots sin ringa ålder driver hon redan sin egen drömgård. Att köra en jättetraktor eller skördetröska är inget problem för Hanna, men att laga mat och städa är inte hennes grej.

JÖRGEN HALVARDSSON–Jörgen är 37 år och bor i värmländska Östmark. Det är där på sin gård, med mjölkkor och ungdjur, som han trivs allra bäst. Han känner de flesta i trakten och när han inte jobbar åker han gärna och hälsar på någon kompis - och det blir en hel del kaffedrickande under dagarna.

Annons

MALIN SUNDIN–Malin är 25 år och bor i Orsa i Dalarna. Hon har tusen järn i elden och driver både mjölkproduktion och är draghundsförare. Förutom kor och hundar finns det dessutom får och hästar på gården. Malin är en utpräglad tävlingsmänniska med stort intresse av jakt. Hon har bland annat varit på storviltsjakt i Afrika.

PER LARSSON–Per är 42 år och bor i Trolleholm i Skåne. Han driver två gårdar med kor och växtodlingar tillsammans med sin far. Per har nära till skratt, lätt för att prata känslor och han känner allt och alla i bygden. Ett SM-silver i plöjning står även det på meritlistan.

PETER GUSTAFSON–Peter är en 35-årig hästbonde från Gottröra i Uppland. Han har ett förflutet inom krogbranschen, men sedan några år tillbaka är det bondelivet som gäller. Peters liv, arbete och fritid är hästar. Om han inte varit bonde skulle han gärna ha satsat på musik, teater eller kanske friidrott, eftersom han som ung var en stor friidrottstalang.

MAGNUS ENGLUND–Magnus är 30 år och bor på sin gård strax utanför Köping i Västmanland. Huvudsysslan är spannmålsodling, men han har även ett mindre antal kor som kan vara starten på en egen köttproduktion. Gårdens allra första kalv föddes i april i år. Magnus är väldigt musikalisk och spelar både piano och trummor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons