Annons
Nyheter

Nu skall Teaterbåten sjösättas

Nyheter • Publicerad 7 mars 2008

MÖRBYLÅNGA

Nästan ett års förberedelser har nått sitt mål. Intensiva repetitioner avslutades med ett genrep på tisdagen. I kväll är det dags för Södra Ölands musikteater att testa Teaterbåtens flytförmåga i en utsåld premiär.

Annons

Teaterbåten har kallats för världens första musikal. Södra Ölands musikteater tyckte det var passande att sätta upp den i samband med sitt 15-årsjubileum.

– Den har en bra handling som kan tillföra något till människorna som ser den. Det svåra med musikaler är att det ibland bara blir sånger, men vi vill även ha teater i föreställningen och det har Teaterbåten, säger regissören Liv Hernell.

KÄRLEKSHISTORIA

Ensemblen består av drygt 30 personer, varav fem män och fem kvinnor spelar huvudrollerna. Själva drivet i historien utgörs av en kärlekshistoria mellan kaptensdottern Magnolia Hawks och kortspelaren Gaylord Ravenal. De gestaltas av Ellen Sjöberg och Tomas Hesselmark.

– Magnolia är en naiv liten flicka som förälskar sig i kortspelaren, beskriver Ellen Sjöberg.

– Han nästlar sig in på teaterbåten av en slump, säger Tomas Hesselmark om sin karaktär.

Ellen Sjöberg har varit med i ensemblen sedan hon var nio år. I år fyller hon 18 och hela tiden har hon längtat efter en huvudroll.

– Det här är första gången jag fått så stor roll att jag får en mygga (mikrofon, red), skrattar hon.

Mycket fritid har gått åt till repetitioner.

– Vi har haft träningar varje vecka. Jag har pluggat matte och manus samtidigt, säger Ellen Sjöberg.

Annons

FRAMME VID MÅLET

Men nu är de framme vid målet.

– Nu börjar det som är roligt, när man får belöning för slitet, säger Tomas Hesselmark.

Teaterbåten kommer att spelas två helger i Mörbylånga och tre helger i Kalmar. Premiärerna i båda kommunerna är slutsålda.

Är ni redo att sjösättas?

– Ja, det är vi. Vi är lite nervösa, men då tror jag man anstränger sig lite extra. Kan man göra detta i sömnen så finns risken att man slarvar bort något, säger Tomas Hesselmark.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons