Annons
Nyheter

Musikteater på turné

Nyheter • Publicerad 21 januari 2006

Nästa vecka drar Södra Ölands Musikteater på ölandsturné med sin kritikerrosade uppsättning av ”Hjälten på den gröna ön”. Nästa fredag kommer ensemblen till Ventlinge medborgarhus och därefter väntar Källa bygdegård närmast.

Det blev idel lovord för John Millington Synges irländska skröna när den sattes upp i Mörbylånga förra månaden. Ölandsbladets recensent kallade uppsättningen för ”ljuvlig” och beklagade djupt att det bara blev tre föreställningar: ”Alldeles för många kom att förbise pjäsen som absolut ingen borde ha missat”.

Annons

Men nu blir det alltså minst ytterligare nio, av vilka tre även kommer nordligare delar av ön till godo.

Källa brukar hålla sig väl framme vad gäller denna typ av evenemang, inte minst tack vare eldsjälen Torbjörn Gustavsson, varför det närmast är en självklarhet att en av de få anhalterna blir just där.

– Och så är det ju kul att få komma tillbaka till norra Öland och spela teater, säger Uno Magnusson, uppvuxen i Föra.

Senast Södra Ölands Musikteater gästade nordligare breddgrader var 1994 när Sound Of Music spelades i slottsruinen.

– Men det här är inte så stor uppsättning, bara elva personer, så därför passar det bra att åka runt och spela den ute på bygden, förklarar han.

Efter turnépremiären i Ventlinge medborgarhus den 27 januari står följande lokaliteter på tur: Källa bygdegård (4 februari), Kajutan i Mörbylånga (10 och 11 februari), Byttan i Kalmar (17, 18 och 31 mars) samt Smedjan i Borgholm (21 och 22 april).

– Sedan kanske det blir mer Öland längre fram. Vi får se, men det vore trevligt, tycker Uno.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons