Annons
Nyheter

Mozart och Clapton på Ekerum

Nyheter • Publicerad 20 mars 2008

EKERUM

Rock och klassiskt möts i den utställning som har vernissage på Ekerum Konsthall denna långfredag. Det är glaskonstnären Kjell Engman som för sjätte året i rad ställer ut i den mörklagda nedervåningen, den här gången med spännande musikmöten.

Annons

Det är en stor kollektion av både glas och måleri som Kjell Engman, folkeslundabo sedan tio år, presenterar.

– Med den här utställningen vill jag föra samman olika typer av musik, popartister från förr och nu om man så vill, säger Kjell som själv har ett musikaliskt förflutet.

– På 60-talet var jag med i ett bluesband och även min far var musiker. Jag har alltid varit intresserad av 50- 60-talsmusik, men gillar också klassiskt. Så det här kan väl liknas lite med Rhapsody in Rock, säger Kjell.

I gitarrerna finns bilder inlagda av legender som Eric Clapton, Peter Green, Jimi Hendrix, och i fiolerna äldre dito som Mozart, Beethoven och Sibelius. Och The Boss är förstås också med. En del måleri ingår också i utställningen.

– Det roliga är att jag inte målat på 30 år, men nu har det lossnat, säger han.

Och apropå Peter Green, så är han inte helt obekant för Kjell Engman.

– Vi var nämligen förband vid en konsert med Fleetwood Mac på Club 700 i Örebro i slutet av 1960-talet, innan bandet blev ett världsnamn.

Senare i år ska Kjell Engman ha en utställning i Birmingham och den kommer att få en spännande invigning.

– Då kommer Eric Clapton att spela på en glasgitarr. Det blir lite komplicerat att få den att hålla eftersom strängarna är spända med 160 kilo, och dessutom blir den ganska tung, säger Kjell Engman.

Utställningen på Ekerum, titulerad ”När musiken har tystnat”, pågår till och med den 28 september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons