Annons
Nyheter

Megagympa på schemat: Kul motion över ”klassgränserna”

Nyheter • Publicerad 30 januari 2008

LÖTTORP

”Megagympa” på schemat. Som ett inslag i Åkerboskolans Må Bra-plan ordnades det två stora Megagympa-pass för skolans elever i förra veckan. Entusiastisk ledare var Åsa Byström.

Annons

Alla ska Må bra. Det är Åkerboskolans paroll. Förra veckan hade man ett kort femminuters gympapass i alla klassrum varje morgon och på tisdagen och torsdagen höll Åsa Byström megagympapass i stora idrottshallen för alla elever.

På tisdagen var det eleverna från årskurs sex till och med nio som gympade med Åsa, cirka 110 elever och på torsdagen var det allt från förskolans femåringar till femteklassarna, cirka 60 elever. Även elever från Södvik och Böda gästade megagympan. Eleverna brukar tycka att det är kul att gympa och det tyckte de även den här gången. Det känns nog lite extra häftigt när man är så många som gympar tillsammans. Stämningen var verkligen på topp.

HA KUL TILL MUSIK

– Syftet är att motionera och ha kul till musik och även att mötas över klassgränserna, berättade fritidsledare Yvonne Petersson.

Åsa blandade gympan med både lek och allvar och känd och medryckande musik. Först lite uppvärmningsboxning innan passet tog fart ordentligt. Eleverna fick gå fram och tillbaka på alla fyra, gå fram och tillbaka på lilla baken, spela luftgitarr, hoppa hopprep utan rep, twista med både armar och ben, sparka bakåt med ena benet och samtidigt klappa med händerna. Det var både motion och koordination som gällde. Som avslutning fick eleverna springa runt i salen lite för att varva ned, stretcha och så lägga sig ned på golvet helt tysta i en minut med ljuset släckt.

– Ni har varit helt superduktiga, en stor applåd till er alla, sa Åsa Byström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons