Annons
Nyheter

Lustspel när det är som bäst

Nyheter • Publicerad 7 juli 2008

HIMMELSBERGA

För andra året ger Theatre Fruticosa lustspelet ute i det gröna vid Himmelsberga Friluftsmuseum. Under två dagar får vi följa byns invånares liv med dess invecklade innehåll, särskilt när en lärd man kommer på besök.

Annons

Den tidiga kvällssolen lyser över ängen i Himmelsberga. Det är år 1741 och livet går sin gilla gång i byn. Små och stora händelser blandas och mitt i allt finns Husbonn'. Byn får besök från ”fina” världen och spelet kan börja. Theatre Fruticosa bjuder på lustspel när det är som bäst.

SLUTET GOTT

Utan att namnge någon särskild person, förutom Carolus Linneaus då, berättas det om livet i byn i mitten av 1700-talet. Mor Stafva har blivit änka, men reder sig bra ändå tillsammans med döttrarna Emma, Anna och Kristin. Till sin hjälp att försörja sig har hon Husbonn'. Till grannen änkeman Turessons stora förtret.

Vi får följa invånarna i den lilla byn under två dagar när de får storbesök av Carolus Linneaus och det händer mycket lustigheter, men det är aldrig någon som råkar riktigt illa ut. Och slutet gott allting gått som det brukar heta.

EVA JOELSSON

Fotnot:Husbonn' spelas även den 8, 10, 12, 13, och 15 juli.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons