Annons
Nyheter

Lotta & Måns på Diggilooturné

Nyheter • Publicerad 21 maj 2008

KALMAR

Hon har varit med sedan starten för sex år sedan. För honom är det första gången med ”familjen”. I sommar kommer Lotta Engberg, Måns Zelmerlöw och resten av Diggiloo-gänget till Ekerum.

Annons

– Innan kändes det spännande att komma in i ett så sammansvetsat gäng men de tog emot mig med öppna händer. Jag tror det blir en riktigt rolig sommar. Vi kommer att bli som en familj, det tvivlar jag inte alls på, säger Måns Zelmerlöw.

Lasse Holms schlagerprojekt Diggiloo startade för sex år sedan, men första året bestod av tre konserter så själva turnén firar nu femårsjubileum. Medverkar gör bland andra Molly Sandén, Nanne Grönwall och Thomas Petersson. Den 17 juli når Diggiloo-bussarna Ekerum. Måns Zelmerlöw har varit lite på Öland tidigare, senast förra året på Viktoriadagen.

– Men då hann vi inte se så mycket, nu hoppas jag det blir mer. Och Lasse Holm har lovat en golfrunda på Ekerum, jag hoppas jag ska kunna slå honom på näsan.

SJUNGER FRANSKA

Måns Zelmerlöw är yngst bland männen och tror själv att han kan föra in mer dans i repertoaren.

– Jag bidrar också med några turnébusslekar, men det är ordlekar så de kan nog bli rätt barnförbjudna, säger han.

Men mest stolt är han nog över sin insats med franska låten ”Et maintenant”.

– Det var Lasse Holm som kom med förslaget och när jag hörde den fastnade jag direkt, det är en sjukt mäktig låt.

Han har en gång i tiden kunnat prata flytande franska. Det kan han inte längre men menar att uttalet finns kvar.

– Sedan får man ju räkna med att stora delar av publiken inte förstår vad jag sjunger, så det handlar om att förmedla en sinnesstämning.

Annons

HOLMS HJÄLPREDA

– Det kommer nog bli roligt för publiken att se Måns göra något annat. Oj, de kommer att svimma, småflickorna, säger Lotta Engberg som har varit med i Diggiloo sedan första året.

Hon fungerar lite som Lasse Holms hjälpreda och ansvarar bland annat för att repa in låtarna med kören - som består av samtliga artister.

– Det finns artister som aldrig sjungit annat än melodin, så det kan bli spännande när alla ska vara kör. Men det är absolut ingen konkurrens, vi leker fram vem som ska sjunga.

Det är lätt att tro att Diggiloo enbart innebär schlagerlåtar, men Lotta Engberg lovar att det inte stämmer.

– Det är allt från klassiskt till musikal och rock. Men sedan har vi alltid ett Globenmedley, med de tio låtar som gick till Melodifestivalens Globen-final. Där kan det hända otippade saker. Som när jag, nära en och nittio lång, och Nanne Grönwall, bortåt en och trettio, ska göra bröderna Rongedal.

Men det många kommer att prata om efteråt tror hon blir nytillskotten Stefan och Kim, från Malmö.

– De är übermusikaliska, sjunger och har alltid lekt med det musikaliska. Man tror att man ska få höra en låt man känner igen men så kommer en klassisk aria i reggaetempo.

MALIN MARKLUND

Årets Diggiloo-turné

Medverkande: Måns Zelmerlöw, Nanne Grönwall, Lotta Engberg, Lasse Holm, Stefan & Kim, Thomas Petersson, Molly Sandén och Linda Bengtzing. Längd: Fyra timmar med en halvtimmes paus. Turnéplan: Börjar i Ronneby 5 juli. Avslutas i Borås 17 augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons