Annons
Nyheter

Lekander samtalar om kvinnor

Nyheter • Publicerad 9 juli 2008

STORA FRÖ

I kväll, onsdag, besöker författarinnan och journalisten Nina Lekander Ölands örtagård, där hon skall berätta om sin bok ”Mest om min mamma”.

Annons

Nina Lekander, är journalist och författarinna med öländska rötter. Hon arbetar bland annat som litteraturkritiker på Expressen. 2004 gav hon ut sin bok ”Mest om min mamma”, en blandning mellan dokumentär och fiktion. Nina Lekander skrev boken sedan hennes mamma hastigt gått bort i cancer. I strävan att återskapa det liv som mamman levde, skildrar hon också villkoren för kvinnor under de senaste decennierna.

LÄRA AV ERFARENHETER

Det är om den boken Nina ska berätta på onsdagskvällen. Berättelsen blir starten på ett gemensamt samtal om vad kvinnor kan lära om sina egna och sina mödrars erfarenheter. Samtalskvällen arrangeras av Ölands frisinnade kvinnor och är en upptakt till höstens samtalskvällar. Även då kommer föreläsare att bjudas in för att tillsammans med besökarna diskutera kvinnors roll förr och nu. Hur den har förändrats och vilken nytta kvinnor kan ha av det som anses som traditionellt kvinnligt.

– Det är roligt att bara träffa kvinnor, eftersom vi på något sätt sitter i samma båt. Att bara ta tag i något vanligt förekommande och se hur det förändras, säger Kristina Hjorter-Jönsson, medlem i Ölands frisinnade kvinnor och ägare av Ölands örtagård.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons