Annons
Nyheter

Kungligt nöje i sommarkvällen

Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

SOLLIDEN, KAFFETORPET

Många valde kanske stranden före musiken den vackra sommaraftonen när Janne Schaffer, Björn J:son Lind och Stefan Blomquist framförde instrumentala arrangemang i kvällsolen. Bland de omkring 150 i publiken märktes kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Annons

– Ett år senare visade sig att den kortklippte killen som bodde i pannrummet var Bob Marley, säger Janne Schaffer.

Mellan varven berättar Janne anekdoter ur sin musikkarriär. Och det verkar finnas en hel del. Hur han hamnade i en filminspelning som blev en skivinspelning, hur han mötte det unga stjärnskottet Ted Gärdestad och det speciella tillfället när han gjorde musik till en delfinshow.

– Vi gjorde en spelning i Falu koppargruva 200 meter under marken, det var väldigt ”underground” kan man säga, skojar Janne Schaffer.

LÄTTSMÄLT

Musiken är välproducerad och skickligt framställd av de tre erfarna musikerna som står på scenen. Det är en oftast rätt pampig ljudbild där gitarren står för melodier och refränger där man kanske är van att en sångröst har sin plats. Låtarna har kryptiska namn som ”Räven”, ”Norrland” och ”Västlig bris”. Klaviatur och elorglar målar bakgrunden till den melankoliska musiken och ibland plockar Björn J:son Lindh upp olika slags flöjtar som kryddar det hela.

Mjuka harmonier förmedlas framför solen som sjunker ner mot trädtopparna bakom den lilla scenen. Publiken sitter bekvämt tillbakalutade på sina stolar i sluttningen. En vacker sommardag med lättsmält instrumental musik på Kaffetorpet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons