Annons
Nyheter

”Kroppkakor intas med mjölk!”

Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

FÄRJESTADEN

Rutinerade Bror Eriksson från Össby kan det här med kroppkakor:

Annons

– Det ska vara mjölk till kroppkakor.

I går bjöds Bror Eriksson och hundra andra personer i Mörbylånga som får mat distribuerat till sig från kommunens äldreomsorg på kroppkaksfest vid Äppelvägen. Ett 20-tal pensionärer nappade på erbjudandet från Mörbylånga kommun.

– Vi gör det här som ett tack för att vi fått sådan hjälp med de enkäter som vi skickat ut till de äldre där vi bett om synpunkter på maten, säger Christina Davoust, enhetschef vid Äppelvägen.

– Sedan är det förstås trevligt för oss att träffa dem som får matdistribution, liksom det är trevligt för dem att se hur köket ser ut och att de får ett ansikte på oss, fyller äldreomsorgssamordnaren Ylwa Nilsson i.

POSITIVA SYNPUNKTER

Enkätsvaren kommer att presenteras för kommunledningen inom det snaraste.

– Det var väldigt mycket positiva synpunkter, säger Ylwa Nilsson.

Samtidigt kom de äldre med tips på sådant som skulle kunna förbättras, samt förstås också önskemål om vilken mat de helst ville se på matsedeln.

Fyra dagar i veckan kör chauffören Leif Karlsson ut maten till de hundratalet matkunderna.

– Han är populär Leffe. Det är en social kontakt för många, det blir en liten pratstund när han kommer, säger Ylwa Nilsson.

Under torsdagseftermiddagen bjöds det inte bara på kroppkakor. Kaffe och kaka stod också till buds. Och underhållningen den stod sångaren och gitarristen Lasse Trofast för. Det blev således en eftermiddag i dur.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons