Annons
Nyheter

Kastlösa lever upp kvällstid

Nyheter • Publicerad 17 juli 2008

KASTLÖSA

Nu vill Kastlösa starta en ny tradition. Tre torsdagar i rad ska byn leva upp under kvällstid, med konst, mat och musik. Premiären för ”Sommarkvällar i Kastlösa” sker ikväll med gratiskonsert i Kastlösa kyrka.

Annons

– Vi vill göra landsbygden levande och hoppas att det här ska bli en tradition, säger Paul Jörgensen från Kastlösa glashytta. Det är han tillsammans med konstnären Adam Hedin som tagit initiativ till arrangemanget.

MAT OCH DRYCK

En gratiskonsert med Ölands sångakademi inleder kvällen i kyrkan. Kastlösa bykrog och Kastlösa köpcenter gör att mat och dryck finns tillgängligt. Och konsten går att finna på Galleri Fågel form, i Kastlösa hantverksgille samt hos Lars Roland Johansson som visar sitt akvarellmåleri. En jordgubbshandlare säljer billiga jordgubbar och i Kastlösa glashytta sker glasblåsning efter mörkrets inbrott. Samtliga medarrangörer har öppet till klockan 23.00.

Tanken är att sommarkvällarna ska vara en variant av Skördefestens Konstnatt, men istället för pumpor visar marschaller var det är öppet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons