Annons
Nyheter

Karin Fransson prisades – igen

Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

STOCKHOLM

Nu har Karin Fransson på Hotell Borgholm fått ytterligre ett pris att införliva i sin digra samling. I måndags kväll tilldelades hon det personliga priset ”Årets svenska Gastronomiska hyllning” vid en gala på Grand Hôtel i Stockholm.

Annons

Bakom priset står White Guide tillsammans med Sveriges Hotell- och Restaurangägare, SHR, och motiveringen löd ”för ett oförtrutet arbete med magiska örter som löpande avlockas sina doft- och smakhemligheter”.

ESPERANTO KNEP UPPLEVELSE

Karin var även nominerad till ”Årets bästa Restaurang – utifrån Matupplevelsen”, men den utmärkelsen gick till stockholmskrogen Esperanto med motiveringen ”för en egensinnig och samtidigt mogen gastronomi i världsklass, där teknik och estetik bländar. Ett kök som nu mognat ut i sin fulla potential i högsta divisionen.”

INTE BARA HOTELL BORGHOLM

Prisutdelningen skedde i samband med presentationen av årets upplaga av restaurantbibeln White Guiden, och i denna får flera öländska krogar omdömen. Hotell Borgholm ligger i ”Svensk mästarklass” och i ”God klass” Trädgårdsgatan 26 och Halltorps Gästgiveri. Som ”Ett bra ställe” beskrivs Eksgården, Lammet & Grisen och Hotel Skansen och ”Ett tips” är Kackelstugan, Café Mejeriet, Ninnis Kroppkaksbod och Wannborga Vin & Lamm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons