Annons
Nyheter

Kallt jätteplask för simsällskap

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

STORA RÖR

En tragisk olycka för 70 år sedan ledde till att simsällskapet i Stora Rör bildades. I lördags firades jubiléet med ett jätteplask när 50 personer på en och samma gång simmade för simborgarmärket.

Annons

– Min morfar, Nils Areskog, var en av grundarna till simsällskapet, säger Tina Granström som är jubileumsgeneral. Hon är stolt över Stora Rörs simsällskap och den fyra veckor långa simskola som man ordnar varje år. I år har mer än hundra barn deltagit i nybörjarklass och i märkestagningar.

MODIGA SIMMARE

När klockan blev ett på lördagseftermiddagen blev det en lång kö ut på södra hamnpiren i Stora Rör. Det var svalt i luften och blåste ordentligt. Trots det kastade sig femtio modiga simmare i alla åldrar i vattnet för att simma 200 meter för att få årets märke.

– Jag har bott här i många år och känner mig hemma i Stora Rör, nu är jag och hälsar på min son, säger John Westberg från Nyköping. Nyss fyllda 80 år var han äldst bland simmarna när simsällskapet firade 70-årsjubileum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons