Annons
Nyheter

Jul i Ladan med glögg, risgröt – och ”Gullabo-Elvis” förstås

Nyheter • Publicerad 27 november 2007

FÄRJESTADEN

När PRO ordnade julmarknad i Färjestaden på söndagen var det premiär. Och precis som man i föreningen hade hoppats kom det många besökare. När Erling ”Gullabo-Elvis” Traneskog sjöng och spelade var det dryga hundratalet åhörare runt om i lokalen.

Annons

Stora salen i Ladan i Färjestaden doftade av glögg och pepparkakor och längs väggarna var bord med röda dukar uppdukade. Här fanns hembakat bröd, hantverk tillverkade av PRO:s syförening, loppisgrejor, lotter och tombola. På scenen, där Erling Traneskog och Kris Svensson framträdde, stod granen klädd.

– Det är mycket jobb med det här, men oh, så trevligt, sa en av de många besökarna som hade kommit till PRO:s första julmarknad i Färjestaden.

Hasse Segerdahl är föreningens ordförande och berättar att PRO Färjestaden har 300 medlemmar. Varje vecka ordnar föreningen gymnastik, sång, syförening och ett brett utbud av studiecirklar.

LOKAL I CENTRUM

– Ladan är en utmärkt lokal med både små och stora rum. Och det ligger bra till för pensionärerna att ta sig hit, det är svårt att hitta något som är lika bra. Att vara i centrala Färjestaden är nödvändigt om pensionärerna skall kunna komma till våra träffar på ett enkelt sätt.

PRO har emellertid fått veta att de mindre rummen i Ladan kommer att användas till annan verksamhet och att just studiegrupperna måste hålla till på någon annan plats.

– Vi skall träffa kommunen nästa vecka och försöka komma överens, berättar Hasse Segerdahl.

PRO har ingen tanke på att dra ner på sin verksamhet och att ordna en julmarknad blev ett sätt att mötas och att få en inkomst att förstärka kassan med. Och samtidigt bjuda besökarna på sång och musik med Gullabo-Elvis, allt från traditionella julsånger till kända Jim Reeves och Elvis Presley-låtar.

– Det har gått bättre än vad vi kunde förvänta, säger Hasse Segerdahl och ser ut över den fullsatta lokalen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons