Annons
Nyheter

I kväll kommer Diggiloo till ön

Nyheter • Publicerad 17 juli 2008

EKERUM

Sommaren stavas D-i-g-g-i-l-o-o. I alla fall om man frågar Lasse Holm. För sjätte året i rad ger han sig ut på vägarna med sina vänner och levererar musikaliska stjärnsmällar. I kväll, torsdag, besöker sällskapet Ekerum Golf & Resort.

Annons

Lasse Holm satte nästan kaffet i halsen när han en kväll 2003 fick se tidningsrubriken ”Diggiloo ska ut på turné”. Han hade lett TV-programmet Diggiloo under några år men en turné, nej det var inte planerat.

En idé väcktes ändå, Lasse ringde upp nöjesproducenten Patrik Krall, men han var lika ovetande om vem som låg bakom artikeln. De bestämde sig för att prova med att sätta upp tre föreställningar på Tennisstadion i Båstad och det var början på sagan. I år blir det hela 25 föreställningar, från Kristianstad i söder till Haparanda i norr.

Lasse Holmär skivproducenten, låtskrivaren och programledaren som haft över 70 låtar på Svensktoppen och spelat in över 600 låtar på skiva. Lasse hade redan som barn ett brinnande intresse för musiken. På 1980-talet var han med i Chips och Mats Rådberg & Rankarna och fick en egen hit på Svensktoppen med ”Canelloni, Macaroni”.

Måns Zelmerlöwkunde vi se på Öland förra sommaren på Victoriadagen. Måns som även var med i Idol 2005, fick sitt stora genombrott när han vann i Let´s Dance. Han har spelat Danny Suko i Grease på Nöjesteatern i Göteborg och just nu kan han ses i Footloose på Storan i Göteborg. Med låten ”Cara Mia” i Melodifestivalen 2007 blev Måns du med hela svenska folket.

Energiknippet Nanne Grönvallgör premiär på Diggiloo-scenen i sommar. Nanne slog igenom som soloartist med låten ”Avundsjuk” i Melodifestivalen 1998. Med gruppen One More Time och låten ”Den vilda” vann hon hela tävlingen två år innan. Många anser att Nanne har en av Sveriges bästa rockröster och 2007 satte hon upp sin egna krogshow Vild på Hamburger Börs.

För femte året i rad deltar Lotta Engbergi Diggiloo. Hon började som bakgrundssångerska till Herreys och i dansbandet Anders Engbergs orkester. 1987 vann en höggravid Lotta Melodifestivalen med låten ”Fyra bugg och en coca-cola. Lotta har även varit programledare för ”Kär och galen”, ”Söndagsöppet” och rektor i ”Fame Factory”. Från och med i höst är Lotta programledare för ”Bingolotto”.

Magnus Johanssonhar spelat trumpet bakom flera svenska artister. 2005 klev han fram i rampljuset som trumpetsolist i Diggiloo. Magnus är en av landets mest anlitade trumpetmusiker och många hävdar att han håller världsklass.

Duon Stefan & Kimfrån Malmö är relativt okända här på hemmaplan, men de har uppträtt för oljemiljonärer i Kuala Lumpur, golfproffsen i Ryder Cup och i OS i Lillehammar. Kim spelar flygel och violin och Stefan sjunger och spelar gitarr. Deras framträdande brukar beskrivas som en ”supermusikalisk totalupplevelse”.

Sveriges farskung Thomas Peterssonhar varit med i Diggiloo i flera år. Thomas TV-debuterade i ”Släng dig i brunnen” och han anses av många vara Sveriges roligaste stå-upp-komiker.Som skådespelare har Thomas haft framgångar med sina egna farser, Bäddat för sex, Hotelliggaren samt Hederlige Harry.

Molly Sandénär bara 16 år men redan en etablerad artist. 2006 hamnade Molly på tredjeplats med låten ”Det finaste någon kan få” i Junior Eurovision Song Contest. Redan året därpå stod hon på Diggiloo-scenen. Tillsammans med Ola Svensson sjunger Molly duetten ”Du är musiken i mig” som finns med i Disneys storfilm ”Highschool musical 2”.

Linda Bengtzinghar hela sitt liv brunnit för musiken. Linda har jobbat både på Wallmans salonger och som programledare i TV4. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2005, där Linda sjöng ”Alla flickor”. Med ”Jag ljuger så bra” sjöng Linda in sig i många tonåringars hjärtan. Markolioo och Linda sjöng ”Den värsta schlagern” 2007 utom tävlan för den stora Melodifestivalen. Om de hade sjungit låten i Melodifestivalen hade de säkert vunnit. Årets låt i Melodifestivalen hette ”Hur svårt kan det va?” och hon vann deltävling fyra med den låten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons