Annons
Nyheter

Hundarna lockade hund-ratals

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

VÄSTRA SÖRBY

Närmare 300 hundar var anmälda till helgens hundutställning på Ölands Brukshundklubb. 150 av dem deltog på lördagens inofficiella utställning medan drygt 130 stycken kom till söndagens officiella del för brukshundar. Utöver själva utseendetävlingen var det också lydnadstävlingar och tävlingen ”barn med hund”.

Annons

Trots att vädrets makter inte alltid visade sig från sin bästa sida kämpade alla vidare.

– Ja, det var lite otäckt med lördagens åskväder, blixten slog ju faktiskt ner på åkern intill, säger Sonja Lindeman som är ordförande i Ölands Brukshundklubb.

Men de deltagande ekipagen stod kvar i utställningsringen ändå, trots att blixtarna zickzackade sig ner över den regnmörka himlen. Arrangören, Ölands Brukshundklubb, är nöjd med helgens tävlingar och uppskattar det totala antalet besökare till närmare 600 personer. Även deltagare och försäljare verkar nöjda med helgen som gått.

– Ja, alla verkar nöjda, jag har inte hört något negativt och många har sagt att de tyckt det varit ett trevligt arrangemang och att vädret kan ju ingen göra något åt, säger Sonja.

ALLA RASER VÄLKOMNA

På lördagen tävlade cirka 50 ekipage i lydnad, klass ett till elit, och 150 hundar i den inofficiella utställningen.

– Det var väldigt många olika hundraser som deltog under lördagen, i de inofficiella tävlingarna är ju alla raser välkomna, säger Sonja Lindeman.

Till tävlingen ”Barn med hund” anmäldes tio ekipage den första dagen och dag två var det tre barn som ville vara med. Kanske hade det ändå med vädret att göra att det inte var så många anmälningar då. Men i samma stund som speakern, Sonja Lindeman, ropade upp barnen till ringen tittade solen fram.

– Men är det inte barnen som kommer med solen, utbrast hon då.

LÅNGVÄGA BESÖKARE

Annons

Söndagens tävlingar bestod förutom ”barn med hund” av officiell utställning för hundar av bruksras där drygt 130 ekipage var med. Det har alltså varit en bra helg för hundägare och utställningsarrangören, många av besökarna har kommit från olika håll i landet.

– En del har åkt väldigt långväga ifrån, jag tror att den som åkt längst kom från Umeå, många kombinerar ju det här med semester på Öland, säger Sonja.

Hon säger också att det har varit en mycket trevlig publik som gästat årets utställning och bra försäljare med mycket bra och fina artiklar. Klubben är också väldigt glad för alla fina priser som skänkts av sponsorer så att det fanns ett fint prisbord till de tävlande.

CARIN SVENSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons