Annons
Nyheter

Hotell Borgholm nominerat till årets bästa matupplevelse

Nyheter • Publicerad 7 mars 2008

BORGHOLM

På White Guide Gala på Grand Hôtel i Stockholm den 10 mars lanseras årets upplaga av ”matbibeln” White Guide. Sveriges bästa restauranger koras och restaurangupplevelser hyllas med priser i olika kategorier. En av dem är Hotell Borgholm som nominerats till ”Årets Bästa Restaurang”, utifrån matupplevelsen.

Annons

– Den svenska restaurangbranschen upplever ett historiskt uppsving. Vi spenderar med än 50 miljoner på krogen varje år, skriver White Guide i ett pressmeddelande.

White Guide växer också i betydelse och omfång. I år har mer än 800 restauranger i hela landet bedömts, varav 530 får en plats i den nya guiden. Förändringarna större än någonsin. Många nya krogar har tillkommit, inte minst utanför storstäderna där uppsvinget på många håll är fantastiskt.

ÄNNU ETT PRIS?

– Vi upplever verkligen att nivån på de svenska krogarna har höjts rejält. Konkurrensen ökar och genom att många svenskar går mer och mer på krogen ställer de också högre krav, förklarar White Guides vd Mikael Mölstad.

Kanske det också är möjligt att Hotell Borgholm, läs Karin Fransson, kan få ett annat pris – Årets svenska gastronomiska hyllning. Med den utmärkelsen premieras en enskild person som under många år utvecklat en tydlig linje i sin gastronomi och därmed bidragit till att väsentligen berika svensk matkultur.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons