Annons
Nyheter

Hela kyrkan sjöööng i Runsten

Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

RUNSTEN

Om man trodde att det inte skulle gå att samla folk i en kyrka en lördagskväll, trodde man fel. Det går, och det går bra. Runstens kyrka hade annonserat att Hela kyrkan sjunger på lördagskvällen, och man skulle få sjunga allsång tillsammans med en sjungande och spelande grupp från Bjursås. Och folket kom, lyssnade, sjöng och applåderade.

Annons

Erling Rosendahl, vars sambo spelar trumma i den sjungande och spelande gruppen, berättar att bakgrunden till gruppens namn Bjursmix, är att den består av Bjursås Nyckelharpor, Bjursås Dragspelsgrupp, att det endast är amatörer som spelar och att denna mix av grupper och instrument alltså gjort att namnet Bjurmix passade bra. Gruppens ledare heter Conny Guth och han är finsnickare. Conny visade också att han inte bara dirigerar, han är också en duktig dragspelare.

Ann-Marie Karlsson fick säga välkommen till en stor publik och till den gästande gruppen, som sedan släpptes loss. Gruppen bjöd verkligen publiken på en blandad kompott av olika sånger från olika stilar och innehåll: Pärleporten var med, Ovan där, Säg känner du det underbara namnet, Tulpaner från Amsterdam. Det var vals, schottis och snoa, det var dur och moll.

PRÄSTEN TOG TON

Mats Dalborg, tidigare präst i församlingen, greppade sin gitarr och sjöng den kända sången Jesus kär gå ej förbi mig och Damma av din barnatro. Den senare citerade han för övrigt då han höll kvällens andakt.

Gun-Britt Nyborg var den som fått uppdraget att säga tack till gästerna och till publiken. Hon menade dock att hon inte ville ge gästerna blommor, de skulle ju vidare i sin turné, blommorna skulle ju kunna vissna. Hon överräckte i stället en välfylld korg med frukt. Blev det något extranummer då? Visst! Efter de ihållande applåderna kunde ju inte Conny Guth låta bli att med Bjursmix leverera ytterligare en väl genomförd låt. Och publiken levererade ännu mer applåder.

BERNE WILHELMSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons