Annons
Nyheter

Havsöringarna ”tog helgledigt”

Nyheter • Publicerad 5 maj 2008

ÖLAND

Många ägnade helgen åt trädgården och solstolen – andra stod timvis i kylskåpskallt vatten i hopp om att få napp och bäst lyckades Alma Nilsson.

Annons

– Man får en liten kick, log Alma efter att ha dragit upp en 3,2 kilo stor hasvöring.

På det sjätte året gick fisket inget vidare för de som deltog i Kalmar Sportfiskeklubbs traditionella kustfisketävling efter havsöring där samlingspunkten var Lundegård och där de 21 deltagarna främst tog sikte norrut, mot erkänt bra havsöringsvatten som Äleklinta, Djupvik och Hälludden.

Men medan andra jublade över det fina vädret svor fritidsfiskarna över bleke och lågvatten. Endast vattentemepraturen var rätt, plus åtta.

– Det är svårfiskat. Själv har jag inte känt en enda fisk, andra har haft kontakt men det har inte blivit mer än fyra fiskar, två idag (söndag) och två igår, summerar Ulf Fransson från Kalmar Sportfiskeklubb.

ALMA BÄST

Unga Alma Nilsson hade dock anledning att vara nöjd. Tidigt morgonfiske i Djupvik gav tävlingens största hasvöring.

– 3,28 kilo på fluga och på grunt vatten. Det tog 10-15 minuter att få in den, berättar Alma som under indrillningen levde på en skör tråd.

– Bara 0,22-lina, jag fick ta det försiktigt.

Med detta ädla exemplar av ”Djupviks Salmon Trutta” vann den enda tjejen i sällskapet hela tävlingen där veteranen Mats Sund tog andraplatsen med en havsöring på 1,8 kilo, endast ett hekto mer än trean Seppo Lippo. En tröst i sammanhanget för de fisklösa; allla deltagare la förmodligen grunden till en snygg solbränna, sol till sjöss tar....

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons