Annons
Nyheter

Häjkån Bäjkån på nytt jobb

Nyheter • Publicerad 11 januari 2006

Han är mest känd som Häjkån Bäjkån.I måndags gjorde Tomas Forssell sin första ”riktiga” arbetsdag någonsin.Som ansvarig lärare för Ölands Folkhögskolas musik- och teaterutbildning.

– Klart att det känns lite annorlunda, säger Tomas Forssell.

Annons

Han tar över Lif Henells arbete. Lif som i höstas tvingades sjukskriva sig och sade upp sig från sin tjänst vid den nya utbildningen.

– Lif har dragit upp riktlinjerna väldigt bra. Hon är en bra pedagog som gjort ett kanonjobb. Det är en jätteynnest att få fortsätta i hennes fotspår, tycker Tomas Forssell.

Behnn Edvinsson, rektor för Ölands Folkhögskola är överlycklig för sitt lärarförvärv:

– Bästa möjliga. Det finns inte en teater som inte han har jobbat på. Han har ett otroligt nätverk. Den kompetensen som han har hittar du inte någonstans.

Tomas Forsell försöka själv tona ner rektorns superlativ. Uppgiften som ansvarig lärare är något annat än han sysslat med tidigare.

– Jag har regisserat en del och är van att jobba i grupp. Men man måste vara pedagog också, säger han.

Tidigare lärarerfarenheter har han genom två tidigare inhopp som vikarierande dramalärare, också det på Ölands Folkhögskola.

Vad händer nu med Häjkån Bäjkån och dina andra uppdrag?

– Kommer att jobba kvar i viss mån vid radion, fast inte lika mycket som förr. Det här är min huvudgrej (lärarjobbet), men jag kommer att fortsätta med Häjkon Bäjkån, säger Tomas Forssell.

Som 18-åring gick Tomas Forssell själv en ett-årig teaterutbildning i Skara och kan därför lätt sätta sig in i elevernas situation på Ölands Folkhögskola.

Annons

– Man är här tillsammans från morgon till natt.

Under våren ska eleverna vid folkhögskolan sätta upp sitt alldeles egna specialarbete i form av en musikal på Kalmar Teater. Ambition och vilja är hög.

– Ett stort projekt. 40 scéner, 14 låtar och 17 personer på scén. Tufft, men det blir bra. Min roll är att vara koordinator och få det att gå ihop, säger Tomas Forssell.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons