Annons
Nyheter

Gudstjänst i landets vackraste kyrka som fick ta emot beviset

Nyheter • Publicerad 10 mars 2008

EGBY

Egby kyrka utsågs till Sveriges vackraste kyrka 2007 i Året Runts läsaromröstning. I går delade Året Runts chefredaktör Eva-Stina Sandstedt ut utmärkelsen, som togs emot av komminister Ann-Chatrin Roubert.

Annons

– Kan man tävla om skönhet? Ja, om man tävlar om skönhet som kommer inifrån. Se det här som en bekräftelse på allt det jobb som läggs ner i den här kyrkan, sa Eva-Stina Sandstedt när hon delade ut den tavla som är det synbara beviset på att Egby kyrka är Sveriges vackraste 2007.

”EN OERHÖRT VACKER KYRKA”

Eva-Stina Sandstedt är sommarölänning sedan barnsben och bor i Sandvik. Hon avslöjade att hon själv lagt sin röst på Egby.

– Det är en oerhört vacker kyrka.

”En pärla” kallade biskop Sven Thidevall kyrkan i en skriftlig hälsning till församlingen.

STÄMNINGSFULL GUDSTJÄNST

Det var en stämningsfull gudstjänst denna Maria bebådelsedag i Egby kyrka. Martinuskören medverkade under ledning av Johan Arnell och Jimmy Petersson framförde flera stycken på nyckelharpa, bland annat ”Ölandssången”.

En speciell söndag i Ölands inte bara minsta kyrka, utan också den vackraste.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons