Annons
Nyheter

Gränslös konst

Nyheter • Publicerad 29 januari 2006

Nio öländska konstnärer deltar i den utställning med temat Gränslös konst, som i lördags hade vernissage i Kulturcentrum i Ronneby.

Utställningen är ett samarbetsprojekt mellan konstnärer i Blekinge och Kalmar län, och syftet är att söka samarbete mellan närliggande regioner. Det förväntas ge konstnärerna ett större arbetsfält samt skapa fler kontakter och nya uppdragsgivare.

Annons

Konstnärernas roll i samhället har idag utökats från endast eget skapande till att vara en del av utvecklingsarbetet inom pedagogik, forskning, hälsa och näringsliv. Detta skapar ett dynamiskt och spännande arbetsfält, som skall verka gränsöverskridande står det bland annat i den folder som presenterar utställnigen. För projektet svarar Regionförbundet i Kalmar län samt KRO sektion Blekinge, och idégivare är Bengt Saltö och Ingvar Dahlbom KRO Blekinge samt konstkonsulenten för Kalmar län Annelie Berglund. Ett konstseminarium i Ronneby den 9 februari blir nästa steg i projektet, och vidare kommer KRO Blekinge på ett returbesök till Kalmar län framöver.

Det är 30 konstnärer från Kalmar län, som har utsetts att representera länet vid utställningen, och av dessa återfinns 9 från Öland. Dessa är Ulla Arvidsson, Djupvik, Anneli Ersbacken, Torslunda, Erika Givell, Borgholm, Elisabet Hall, Löttorp, Anne Hamrin-Simonsson, Färjestaden, Christer Jansson, Vickleby, Elisabeth Lindstedt, Öl Skogsby, Eva Lissinger, Löttorp, Ann-Marie Utvik, Byxelkrok.

Utställningen pågår till 19 mars.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons