Annons
Nyheter

Götheborg lägger till i Kalmar

Nyheter • Publicerad 6 mars 2008

KALMAR

Nu är det klart att Ostindiefararen Götheborg besöker Kalmar under sommarens expedition Baltic Sea Tour. Det unika 1700-talsskeppet besöker Kalmar den 15 till 17 augusti och som Kalmarbo har man en unik chans att få segla med.

Annons

Efter att ha besökt hamnar världen över under sin Kinaresa 2005-2007, ska Ostindiefararen Götheborg segla i Östersjön sommaren 2008. Under expeditionen kommer skeppet fortsätta att fungera som ett flaggskepp för svenskt näringsliv, kultur och handel. Det är planerat att skeppet ska görafyra officiella hamnstopp i våra grannländer runt Östersjön, samt ett tiotal hamnstopp längsmed den svenska Östersjökusten. I hamnarna blandasrepresentativa arrangemang med visning för allmänheten och aktiviteter på kaj.

”MYCKET HÄFTIGT”

I Kalmar tror man att Ostindiefararens besök blir en av sommarens höjdpunkter:

– Jag har själv besökt skeppet i Shanghai och det var mycket häftigt. Vi kommer att knyta ihop besöket med en mängd andra aktiviteter under den här veckan och på så sätt förlänga sommaren för både Kalmarbor och besökare. Ostindiefararens besök blir med all säkerhet en av sommarens höjdpunkter, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.

HAR EJ FÅTT SVAR

Även Borgholms kommun är intresserad av ett besök i augusti. Strax före årsskiftet mejlade kommuncfen Lars Frick en intresseanmälan till Svenska Ostindiska Companiet, men har ännu inte fått något svar.

– Men jag ska skicka ett nytt mejl, i dag torsdag. Visserligen är det inte möjligt för fartyget att ta sig in i hamnen på grund av för litet vattendjup, men att låta det ligga på redden är ju ett alternativ, säger Lars Frick.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons