Annons
Nyheter

GöteborgsOperan på biografer

Nyheter • Publicerad 27 november 2013

Kärleksdrycken är den första uppsättning på GöteborgsOperan som direktsänds till Folkets Hus och Parkers biografer runt om i landet. Denna romantiska komedi sätts upp med ny svensk översättning, i regi av Stina Ancker. Huvudrollsparet görs av två svenska operastjärnor i hetluften: Elin Rombo - nyligen utsedd till hovsångerska och Daniel Johansson. Live på bio 1 december, Folkan i Borgholm är en av spelplatserna.

Gaetano Donizettis bel canto-opera Kärleksdrycken är ett evigt ungt verk som ständigt attraherar nya uttolkare och publik. GöteborgsOperans uppsättning är förlagd till 30-talet, i en livlig cirkusmiljö och ges på svenska i ny översättning av Magnus Lindman.

Annons

Regissören Stina Ancker återvänder till GöteborgsOperan med samma team som låg bakom succén West Side Story 2011. Kajsa Larsson har designat vaudeville-inspirerade kostymer och Olav Myrtvedt står bakom scenografin i cirkusmiljö. Koreografin, som består av en blandning av moderna och klassiska stilar, är skapad av Mattias Carlsson och Cynthia Kai.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons