Annons
Nyheter

Glädjefylld musik fyllde torget

Nyheter • Publicerad 23 juli 2008

BORGHOLM

Det fanns nog en och annan av arrangörerna av gospelkonserten i Borgholm i söndags som hade fjärilar i magen på eftermiddagen. Skulle det bli regn eller uppehåll?

Annons

Planeringen inför kvällen var att Döderhults gospelkör skulle ha sin konsert utanför kyrkan. Några minuter innan det hela skulle börja kändes ett par droppar. Men då kören drog igång med sin första gospelsång var det som om all den glädje som exploderade i sången fick de mycket tunga molnen att ändra riktning.

Döderhults gospelkör består av ett 100-tal sångare i åldrarna från 16 till runt 50-strecket. Den leds av Thomas Holmér sedan 18 år tillbaka. Många duktiga solister framträdde och förgyllde konserten med sina stämmor och personligheter.

Körens program innehöll gamla goda gospellåtar som ”Soon and very soon” och ”I’m so glad that Jesus lifted me”, men den som önskade nyare melodier fick också sitt.

MÅNGA ÅHÖRARE

Konserten drog folk. Många hade kommit dit för att de älskar gospel och vet vad en gospelkonsert handlar om. Andra var flanörer som gick på Storgatan och hörde glädjefylld musik och såg allt folket. Och nyfikenheten är en bra drivkraft. Det var 400 personer där förutom de som promenerade, lyssnade en stund och gick vidare.

Det var dock inte bara sång och musik och framträdande av duktiga solister under konserten. Dirigenten Thomas Holmér presenterade de olika sångerna, drog paralleller med kristen livssyn och berättade hur gospeln egentligen startade i USA. Hans stora utmaning, utöver detta att dirigera kören genom konserten, var att få hela publiken att sjunga gospel! Efter en kort introduktion om hur texten var, och hur melodin går, var det dags. Publiken uppmanades att stå upp och så var det igång! Publiken sjöng, man rörde sig i takt och succén var ett faktum!

LIVETS KÄLLA

Marie Ivarsson, som i sommar arbetar som tjänstebiträde i Borgholms församling, var den som höll andakten under konserten. Hon hämtade bibelorden från psaltarpsalmen 36 som har slutorden ” Hos Dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.”

Det var en väl vald bibelvers! Kören sjöng många inspirerande gospelsånger med ett ljust budskap. Det var sånger med ljus, glädje och hyllning till livets Herre. Det är verkligen ingen överdrift att säga att Döderhults gospelkör denna kväll förmedlade glädje och ljus och påminde publiken om vem som är livets källa.

Extranummer? Javisst! Publikens applåder kunde inte misstolkas. Thomas Holmér förstod budskapet och kören sjöng mer!

BERNE WILHELMSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons