Annons
Nyheter

En nöjd skål för revypremiären

Nyheter • Publicerad 7 januari 2008

BORGHOLM

Halverat revygäng och en mindre scen att spela på. Årets uppsättning av Mörbylångarevyn hade en del nya föutsättningar, men efter fredagens premiär skålade sju nöjda skådespelare med champagne.

Annons

Kring 80 personer kom till Harrys för att äta en trerätters middag och därefter serveras årets revy.

– Folk verkar jättenöjda. Det är annorlunda att köra på en mindre scen, men den här scenen passar oss, säger Jonas Rydeberg efter premiären.

STÄNDIGT PÅ SCEN

Scenen är uppbyggd som en krog och alla skådespelare befinner sig på scenen under hela den drygt timmeslånga showen. De skådespelare som inte spelar i något nummer, sätter sig längst bak och agerar statister. Även all omklädning sker därför mitt framför publiken.

– Det är knasigt. I vanliga fall brukar man ha tid att tänka sig in i sin roll, men nu ska man spela bargäst och sedan direkt in i en ny roll, säger Henrik Yngvesson.

– Men för en gångs skull får man se hela revyn på en gång, tidigare har man ju fått se på film, fyller Jonas Rydeberg i.

REVY SOM KARIKATYR

Även närheten till publiken blir annorlunda i en krogshow.

– Här vill folk verkligen lyssna. Men du kan heller inte undvika att få kommentarer under ett framträdande, säger Jonas Rydeberg.

Med gestaltandet av en onykter kvinna på väg hem från vinprovning, samt en imitation av Barbro Hägg, var Silja Johansson en av dem som fick flest i publiken att vika sig av skratt. Hon har varit med i revyn sedan starten 1984, med undantag för några års uppehåll.

Annons

– Revy är för ord, som karikatyr är för bild. Det ska vara lite överdrivet, lite elakt och lite humoristiskt, säger hon.

MALIN MARKLUND

Läs merom revyns regissör Peter Hausenkampf i Ölandsbladet tisdag och på ÖB-webben i morgon: ”Från opera till lokalrevy”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons