Annons
Nyheter

Elvis-örhängen uppskattades

Nyheter • Publicerad 9 juli 2008

ALGUTSRUM

Fylld till sista plats var Algutsrums kyrka i går kväll när Göran Engman och Kettil Medelius för andra året medverkade i en konsert med låtar från Elvis Presleys repertoar. Långa applåder och stående ovationer under programmets gång tydde på stor uppskattning.

Annons

– Alla är ju människor, men...

Det är lätt att förstå att Göran Engman är en stor beundrare av Elvis Presley, när han nu och då under konserten kommenterar sånger och händelser. Han säger det inte men det hörs mellan raderna:

...men Elvis är något mer”.

Till största delen är programmet anpassat till kyrkolokalen med mestadels lugna låtar och gospels, men en och annan rockigare låt finns också med, bland annat ”That´s allright”. Örhängen som ”Love me tender” och ”Always in my mind” får publiken att följa med på ett särskilt sätt, liksom när Kettil Medelius på flygel sjunger duett med Göran Engman i ”In the ghetto” och ”Glory, glory, hallelujah”.

HÖJDPUNKTER

Vid några tillfällen lyfter kvällen alldeles särskilt, inte minst när Engman sjunger den låt som i USA förknippas med Elvis, men som för oss i Sverige hör hemma i Mönsterås - O, store Gud (How great thou art). Och med en annan av de gospellåtar som hör till ett program som detta, ”Just pretender”, får programmet den rätta Elvis-känslan.

Efter 80 minuter var det ordinarie programmet slut, men publiken gav sig inte. Som extranummer sjöng Engman och Medelius tillsammans ett medley av låtar och avslutade med ”Falling in love”.

Det var andra året i rad som Göran Engman och Kettil Medelius besökte Öland och vid båda tillfällena har Högby och Algutsrums kyrkor varit spelplatserna. Många är de övriga teatrar och kyrkor runt om i landet som fått lyssna till dem, ofta tillsammans med gospelkörer, soloartister och musiker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons