Annons
Nyheter

Det största firandet någonsin

Nyheter • Publicerad 14 juli 2008

BORGHOLM

Världsberömda sångerskan Leona Lewis uppträder, de flesta av idrottarna som fått Victoriastipendiet kommer och sex-sju TV-stationer sänder. Komikern Tomas Järvheden är konferencier. Kay Wiestål och hans medarbetare har jobbat hårt för att detta ska bli den bästa Victoriadagen någonsin.

Annons

– Vi har fler samarbetspartners än någonsin. Det här ska bli spännande, tycker Kay Wiestål, mannen som startade det hela 1979 och fortfarande håller i trådarna.

Han dementerar ryktena att detta skulle vara sista året som Victoriadagen firas i Borgholm.

– Det finns det inget beslut på. Varje år gör vi Victoriadagen och efteråt sätter vi oss och tar en diskussion. Det är då beslutet görs.

VÄRLDSSTJÄRNA

Leona Lewis kommer att sjunga för Kronprinsessan Victoria. År 2006 vann hon X-factor (brittiska motsvarigheten till Idol) efter att ha varit favorit både hos juryn och publiken hela vägen fram till segern. Till och med jurymedlemmen Simon Cowell, som är känd för att vara extremt kräsen, strödde lovord över henne. Och efter vinsten har karriären bara växt och växt. Under 2008 har singlarna ”Bleeding in love“ och ”Better in time“ har gjort skönsjungande Leona stor i både Sverige och världen. Bland övriga artister märks Anders Ekborg, Charlotte Perrelli, Brolle JR, Linda Bengtzing och EMD.

FÖRLOVNING?

Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling har varit ett par i omkring sex år. Det har spekulerats i tidningarna runt om i hela europa om det inte är dags för en förlovning. Holländska Nederlands Dagblad skriver till exempel: ”Blir 14 juli 2008 förlovningsdag för Sveriges kronprinsessa?“ Spelbolagen verkar dock inte tro på ryktet utan ser det som mest troligt att förlovningen sker efter årsskiftet. På NordicBet ger man bara tre gånger pengarna på en förlovning i april nästa år.

ANTON MALMBERG

Program för Victoriadagen 2008 (Borgholms Idrottsplats)

17.00 Entrén öppnar.

Annons

18.25 Stipendiaten anländer.

18.30 Kungafamiljen anländer, kungssången.

Uppvaktning av HKH Kronprinsessan.

Victoria samt överlämning till Kronprinsessan Victorias fond.

19.00 Victoriastipendiet utdelas till årets stipendiat.

19.10 Underhållning från scen.

20.10 Avslutning.

Konferencierer: Thomas Järvheden

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons