Nyheter

De är tillbaka för att stanna: Nordman gjorde HET spelning

Nyheter • Publicerad 27 november 2007

BORGHOLM

Nordman är tillbaka och här för att stanna. Det bevisade de när de spelade på Harrys i lördags så att brandlarmet gick. Som tur var kom strömmen tillbaka och killarna kunde avsluta konserten.

Killarna i bandet RockTools intog scenen och så kom de äntligen efter flera års väntan: Mats Wester och Håkan Hemlin i Nordman. Från första låten sjöng publiken lika mycket som Håkan Hemlin själv på scenen.

– Mår ni bra? Nu kör vi, här kommer ”Under norrskenet”.

HIT EFTER HIT

Killarna på scenen radar upp låt efter låt, hit efter hit. ”Ännu glöder solen” fick värmen att stiga ännu några grader i lokalen.

– Nu ska vi köra en ny låt, ”Du behöver”, välkomna att köpa vår nya platta som kommer i februari, uppmanade Mats Wester.

De flesta låtar blir bättre när man hör dem så här ”live” och även ”Du behöver”. Nu lät det verkligen Nordman om den låten också.

– Det är varmt här, har ni det bra, är ni svettiga? OK, följ med ut på ”Mossen”, sa Håkan.

BRANDLARMET

Efter det följde ”Vill ha mer” och ”Ödet var min väg” från Melodifestivalen 2005. Publiken sjöng med hela tiden och tog nästan över sången ibland.

– Nu har vi kommit fram till vår sista låt för kvällen ”Be mig”, förkunnade Håkan.

Publiken ville dock ha mer, inte skulle de sluta redan. Mitt under låten tystnade musiken, det enda som fortfarande hördes var Mats nyckelharpa och Pelle Åkerlinds trummor. Brandlarmet gick på grund av röken på scenen. Men vad hände? Mats och Pelle fortsatte att spela och publiken sjöng med. Efter några minuter var allt fixat och de kunde avsluta låten med musik igen.

SJÖNG ALLSÅNG

– Vi hade tänkt gå av scenen här och kommit tillbaka igen, men nu vill vi höra hur ni låter här på Öland, kan ni sjunga allsång, frågade Håkan och äntligen kom ”Vandraren”.

Visst kunde vi här på Öland sjunga allsång, det hörde de under hela konserten. Efter ”Vandraren” försökte publiken få in killarna på scenen igen, men det gick inte den här gången. Förhoppningsvis återkommer killarna hit till våra trakter snart igen under sitt nya segertåg genom Sverige.

EVA JOELSSON

Läs meri Ölandsbladets pappersutgåva: ”Vi var inte klara när vi slutade” –Nordman om det sju år långa uppehållet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.