Annons
Nyheter

Dansglädje i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 5 juni 2013

MÖRBYLÅNGA

I söndags hade Mörbylånga Kulturskolas dansgrupper avslutning med dansuppvisning. Det hela ägde rum i Skansenskolans aula, som var välbesatt med en förväntansfull publik bestående av föräldrar och syskon.

Annons

Medan föräldrar och äldre och yngre syskon satt någorlunda still i bänkarna och väntade på att det hela skulle börja, så sprang de dansomklädda blivande uppvisarna omkring och mjukade upp. Någon nervositet verkade det inte vara fråga om, det spratt i benen helt enkelt. Och scenvana har ju eleverna skaffat sig efter ett eller flera års dansträning.

UPPMUNTRAN

Undervisningen har under vinterhalvåret ägt rum i Zokker i Mörbylånga och i Ladan i Färjestaden och letts av dansläraren Joachim Sandberg, som delar sin arbetstid mellan dansen i Mörbylångas Kulturskola och Ölands Folkhögskola. Kulturskolans motto är ”att uppmuntra till dansglädje och konstnärligt uttryck samt ge en grund i koordination och dansteknik”. Under terminen har man hållit kurser i barndans, jazzdans och Street Jazz.  Att man lyckats inte minst med dansglädjen var helt uppenbart.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i onsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons