Annons
Nyheter

Dags söka till kurs i byggvård

Nyheter • Publicerad 19 maj 2008

BORGHOLM

Vita Villan vid Näktergalsstigen i Borgholm, Ölands första sommarhus uppfört på 1870-talet, har i många år varit platsen för ett byggnadsvårdsläger. Och så blir det även i år, mellan den 1 och 14 september.

Annons

Att åka på byggnadsvårdsläger betyder att man får prova på praktisk byggnadsvård med traditionella hantverksmetoder och material under ett par veckor, en annorlunda semester om man så vill.

INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS

Det finns inga krav på förkunskaper och deltagarna har haft varierande bakgrund. Gemensamt är dock att alla har ett brinnande intresse för byggnadsvård. Årets läger vid Vita Villan omfattar måleri- och snickeriarbeten interiört och exteriört, samt lagning av pappspända tak och väggar. Sista anmälningsdag är den 31 maj. Den som vill veta mer om byggnadsvårdsläger kan gå in på webben, www.byggnadsvard.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons