Annons
Nyheter

Blandning av loppis och antikt

Nyheter • Publicerad 13 januari 2008

BORGHOLM

Före jul begåvades Borgholm med ännu en butik – Coola Loppan. Det är Annelie Ahlman, uppvuxen i Norrby, Löt, som nu återvänt hem och startat försäljning av såväl silver, glas, porslin och möbler som nostalgiprylar från 50-, 60-, och 70-tal.

Annons

– Jag har varit ”knalle” i tio år och åkt runt på marknader och mässor. Loppis är min hobby och auktioner min stora passion, säger Annelie som varit runt på flera auktioner inför öppnandet av butiken på Trädgårdsgatan i Borgholm.

Hon var 17 år när hon lämnade Öland och har sedan dess bott i Grekland där hon drev en salladsbar på Rhodos, och i Österrike. Men framförallt Stockholm som hon nu lämnat för det lugnare Öland.

– Jag jobbade på Dressman i Täby Centrum och hade dessutom ytterligare jobb, så jag beslöt att varva ner, säger Annelie som kombinerar extrajobb inom hemtjänsten med att stå i butiken.

ALLEHANDA PRYLAR

Och den är välfylld med prylar av allehanda slag. Pressglas, serviser, husgeråd och en nyligen omklädd öronlappsfåtölj är några exempel.

– Jag köper bara in grejer som jag själv gillar. Men allt ska vara helt – och rent, så jag diskar alltsammans innan det kommer ut i butiken. Därför finns det en del som tror att det är nya grejer, men så är det alltså inte.

Bland alla föremål finns också en del av välkända formgivare, till exempel Wilhelm Kåge och Stig Lindberg, som båda var verksamma vid Gustafsbergs porslinsfabrik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons