Annons
Nyheter

Biltester i sommarfagra miljöer

Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

LERKAKA, LÅNGLÖT

Den gångna veckan har ett team från motortidningen Vi Bilägare varit på Öland för att göra ett större reportage i samband ett långtestprogram av fem personbilar.

Annons

Reportaget kommer att publiceras i tidningen som utkommer den 17 juni, och de miljöer man valt visar upp några av Ölands bästa sidor.

– Långtesterna har vi hållit på med i 20 år och nu är vi framme vid den 127:e bilen, säger tidningens testchef Marianne Sterner, mångårig motorjournalist med förflutet på bland annat Teknikens Värld och som också sitter i juryn för Årets Bil.

INTRESSANTA NYKOMLINGAR

– Vi köper in bilarna och kör dem i 4 000 mil innan de säljs. Några behåller vi och fortsätter att följa dem till 10 000 mil.

4 000 mil motsvarar tre års användning av en genomsnittlig bilist och ger en bra bild av kostnader och de problem som kan uppstå.

– Det handlar inte om några lyxbilar utan vanliga märken och vi försöker plocka ut de mest intressanta nykomlingarna, säger Marianne Sterner.

De bilar som nu långtestas är Peugeot 308, Volvo V70 Flexifuel, Subaru Impreza, Audi A4 diesel och Ford Mondeo diesel.

VÄRDEFULL TURISTREKLAM

Under några dagar har testteamet varit på turné runt Öland och besökt olika platser där bilarna fotograferats i vackra miljöer.

– Vi har varit uppe på norra Öland; vid Långe Erik, Byxelkrok och Böda, och åkt en del av kustvägen till Sandvik.

Annons

På torsdagen vara bilarna uppställda vid kvarnraden i Lerkaka, ett klassiskt motiv, och senare på dagen fortsatte karavanen till Eketorps borg.

– Och Stora Alvaret och södra udden är ju givna mål, säger Marianne Sterner.

Vi Bilägare är Sveriges största biltidning med närmare 200 000 läsare och det kommande reportaget blir därför ett stycke värdefull turistreklam.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons