Annons
Nyheter

Artister väl värda att höra igen

Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

ALGUTSRUM

Konserter av hög klass är det ofta i Algutsrums kyrka. Så var också i söndags kväll, när Claes Kronas trio, Babben Larsson och inte minst Hayati Kafe framträdde med ett lyssnansvärt jazzprogram.

Annons

När Babben Larsson medverkar i något sammanhang är det stå-uppartisten som de allra flesta väntar sig att få möta. Det fick publiken i Algutsrum också göra i mellansnack som var lite längre än i vanliga konserter. Men framförallt var det sångerskan Babben som delade scenen med en inspirerad Hayati Kafe. Och med undantag för två ballader var det jazz av känt märke som de lät höra. I´ve got you under my skin; Something stupid; You´ve got a friend; Something over the rainbow, med mera, samt ett medley bestående av Ella Fitzgerald- och Louis Armstrong-låtar. Den medelålders publiken lät höra sitt gillande, och nu och då hördes röster som följde med i texter och toner.

INSTRUMENTALA ARTISTER

Skickliga sångare, men också otroligt skickliga musiker, Claes Crona på flygel och hans två medmusikanter på kontrabas och trummor. Trion var inte bara ackompanjatörer till Babben och Hayati, de var i alla bemärkelser soloartister där de visade sin skicklighet var och en, och i samspelet i gruppen.

Mellan de olika låtarna var det Babben Larsson som hade ordet. Hon skämtade om allt från 15-årsdepressioner till idrottsgenerationen -56:or (som Babben själv tillhör även om hon för närvarande befinner sig mellan två idrotter, en icke genomförd tjejmil och en icke påbörjad skidskyttekarriär!). Publiken på jazzkonserten i Algutsrums kyrka var kanske inte den lättaste att fånga vad gällde stå-uppkomiken, men efter lite trevande inledning möttes Babben av gensvar även för sin humoristiska och dråpliga sida. Inte minst när hon beskrev de gotländska ”sommartanterna”. Inte helt olika de öländska...

MARIA WIELL

Fotnot:Claes Crona kommer tillbaka till Algutsrum den 2 augusti, då med Victoria Tolstoy och Svante Thuresson. Ta chansen att lyssna till god musik och sång!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons