Annons
Kultur

Ventlinge: Inställd poesifestival

Poesifestival i Anna Rydstedts Ventlinge som var planerad till den 4 juli 2020 är inställd.
Ventlinge • Publicerad 23 april 2020
Anna Rydstedt skulle uppmärksammas med en poesifestival i sommar. Men den skjuts upp till 2021.
Anna Rydstedt skulle uppmärksammas med en poesifestival i sommar. Men den skjuts upp till 2021.Foto: Arkiv

Anna Rydstedt-sällskapet har med ekonomiskt stöd från Svenska Akademien och Mörbylånga kommun planerat för en Poesifestival i Anna Rydstedts Ventlinge 2020.

Inbjudna är författare med en stark litterär koppling till Anna Rydstedt och hennes verk. Lina Ekdahl, Jonas Ellerström, Tove Folkesson, Marte Huke (översättare från Norge), Anna Smedberg Bondesson skulle ha deltagit med uppläsningar av egna dikter och samtal om sin egen och Anna Rydstedts poesi. Södra Ölands jazzakademi skulle framfört nya tonsättningar av Anna Rydstedts dikter och bandet Det blåser på Öland med bland andra Tove Folkesson skulle ha underhållit.

Annons

Poesifestival i Anna Rydstedts Ventlinge är uppskjuten till den 4 juli 2021.

I sommar kommer boken In i ordens domäner: om Anna Rydstedts liv och diktning ut. Sjutton olika författare medverkar med artiklar, som ursprungligen presenterades på ett symposium om Anna Rydstedt som arrangerades av Anna Rydstedt-sällskapet i samarbete med Kungl. Vitterhetsakademien i april 2018. Bland bidragsgivarna återfinns forskare, kritiker, skönlitterära författare, översättare, en konstnär och en dansare. Tillsammans ger de en mångfacetterad bild av personen Anna Rydstedts och hennes författarskap.

Anna Rydstedt-stigen, som startar vid Ventlinge kyrka, är tillgänglig. Foldrar finns att hämta vid anslagstavlan. I sommar kommer Hare, ett nytt konstverk av Lars Apelmo, att invigas tillsammans med en ny diktstople med dikten Septemberpastoral av Anna Rydstedt.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons