Annons
Kultur

Teater gör succé: Ryck mig i fjädern vad bra!

Comedy Art Theatres föreställning ”Mamma Mu bland kråkor och tigrar” har dragit fulla hus hela sommaren. Det är inte svårt att förstå, publiken får vingslag av alla upptåg.
Borgholm • Publicerad 30 juli 2021
Mamma Mu och kråkan under föreställningen Mamma Mu bland kråkor och tigrar som sattes upp vid Borgholms stadsmuseum sommaren 2021.
Mamma Mu och kråkan under föreställningen Mamma Mu bland kråkor och tigrar som sattes upp vid Borgholms stadsmuseum sommaren 2021.Foto: Alexander Jensen

”Nu börjar det, kolla!”, säger min exalterade treåriga son och sedan är han helt fast.

Mamma Mu och Kråkan (spelad av Åsa Wågman och Peter Sjöstrand) kommer upp på scenen. Kråkan börjar berätta om sin flygtur till djungeln där han träffade tigrar, apor som kastade bananer och åkte tigertåget.

Annons

”Var det verkligen så Kråkan?”

Nej, inte riktigt.

I själva verket hade han varit vid Haket och hittat en pommes frites.

Föreställningen ”Mamma Mu bland kråkor och tigrar” är en dramatisering av berättelserna ur den klassiska bokserien ”Mamma Mu och Kråkan” men där de mer okända historierna får plats. Den riktar sig till barn från två år upp till nio år och är drygt 40 minuter lång.

När undertecknad fick uppdraget att recensera teatern kändes det självklart att ta med den verkliga experten, min treåriga son. Tiden gjorde mig bekymrad på förhand, skulle han klara att vara fokuserad så länge? Eller skulle det sluta med att publiken fick se en journalist springa och jaga ett barn...

Det var inga problem överhuvudtaget.

Barnen och föräldrarna fick höra om Mamma Mu:s resa till staden då hon åt upp alla blommor på gågatan, de fick se Kråkan smyga och leka tiger och dessutom försökte kråkan stava till traktor. Detta varvades med sång och dansnummer som exempelvis ”Vipp på rumpan affärn”.

Min son var fullt koncentrerad på teatern från första stund och karaktärernas upptåg engagerade och skapade flera frågor.

”Pappa ingen skorsten? Där finns skorsten!”, ”Man får skriva bokstäver”, ”Vad gör dom...”

Plötsligt pruttade Mamma Mu vilket skapade stora skrattsalvor hos min son och övriga publiken.

Annons

Föreställningen är minst sagt en succé, vilket inte minst märks på vägen hem. Då det livfullt pratas om upplevelsen och alla upptåg på scenen. Ryck mig i fjädern vad bra!

Comedy Art Theatre har hittills visat fem fulla föreställningar i sommar och det är inte svårt att förstå. Den sista visas på söndag.

Därefter sätter Comedy Art Theatre istället upp pjäsen ”Skattens Hemlighet” på stadsmuseets scen och det blir fyra föreställningar under augusti.

Recension

Mamma Mu bland kråkor och tigrar

Genre: Barnteater

Tid: cirka 40 minuter

Ålder: 2-9 år.

Scen: Borgholms stadsmuseum

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons