Annons
Kultur

Sommarens vackraste väder

Oh boy! Sikken skänk från ovan de e å leva ida! Oh boy! Rena gudagåvan, är det konstigt att jag är glad?
Publicerad 16 juli 2018
Svalkande, livgivande regn - vi är många som längtar efter att det skall komma. Den här sommarens vackraste väder!
Svalkande, livgivande regn - vi är många som längtar efter att det skall komma. Den här sommarens vackraste väder!Foto: Privat

Jag längtar efter vackert väder!

Jag längtar efter den dagen då jag kan gå ut i trädgården, sträcka armarna mot skyn och känna regndropparna falla mot marken. Jag kommer inte att använda mitt paraply, jag vill känna de livgivande dropparna in på bara huden.

Annons

Då skall jag sjunga med i Peps Perssons visa, när han sjunger ”Oh boy! Sikken skänk från ovan de e å leva ida. Rena gudagåvan, är det konstigt att jag är glad?”

Vilken annan sommar som helst hade nog både jag och många andra tyckt att det hade varit konstigt att regnet i juli månad - när många, många har semester och sommarlov - skulle göra oss så glada. Men den här sommaren är inte som någon annan.

Är det uttjatat att prata om torkan, om den kris som råder när djur och natur inte får något vatten och inte heller någon växtlighet att leva av? Den krisen som på lång sikt sätter spår i allas vår vardag. Uttjatat eller ej – jag längtar efter vackert väder. Svalkande och livgivande regn.

Under tiden är jag tacksam för det engagemang som vi alla visar för att avhjälpa den akuta krisen. Insatser som kan synas små, men som visar en vilja. Som visar att vi vill hjälpas åt så mycket det går. Det handlar om bete för djuren, om att vi väljer att köpa svenskt kött i affären och på restaurangen och att fler och fler affärer slutar köpa in utländskt kött. Och vi sparar på allt vatten vi kan för privat bruk.

Det går som en våg av engagemang och hjälpsamhet genom Sverige. Det är bra. Men till syvende och sist är det regn som behövs. Jag fortsätter att längta efter vackert väder, när jag får känna hur regndropparna faller mot marken. Sommarens vackraste väder. Då skall jag jag sjunga med Peps och många andra om ”en skänk från ovan, rena gudagåvan”.

”Vi kan aldrig göra något vänligt för snart, för vi vet aldrig hur snart det kan vara för sent.”
”(Ralph Waldo Emerson)
Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons