Annons
Kultur

Pia Schröder om Bonde söker fru: ”Sökte till Hotell Romantik”

Pia Schröder berättar att hon inte blev blixtförälskad som de andra i Bonde söker fru, och om den konstiga stämningen efter dejten.
– Att tio hysteriska tanter i olika viktklasser ska applådera mig efter fem minuter dejt kände jag inte behov av, de hade kunnat få applådera om jag vunnit 100 000 kronor på Lotto.
Färjestaden • Publicerad 9 april 2024 • Uppdaterad 10 april 2024
Pia Schröder speeddejtade Anders, 70, som är travtränare i Frankrike.
Pia Schröder speeddejtade Anders, 70, som är travtränare i Frankrike.Foto: TV4

Här saknas innehåll

När ”Bonde söker fru – jorden runt” startade på måndagskvällen var den öländska profilen Pia Schröder en av deltagarna.

– Men oj då, säger hon först om sin medverkan.

Annons

– Nä, jag tänkte att det här är en skoj erfarenhet, och det blev det väl.

Varför sökte du till programmet och ville dejta Anders?

– Jag sökte inte. Om jag ska vara lite kartig så blev jag uppringd. Jag hade sökt till Hotell Romantik och sedan hade produktionsbolaget kvar min ansökan och frågade om jag ville vara med i Bonde söker fru istället.

I programmet blir det lite konstig stämning när Pia först inte vill ha applåder efter sin dejt.

– Ja, att tio hysteriska tanter i olika viktklasser ska applådera mig efter fem minuter dejt kände jag inte behov av, de hade kunnat få applådera om jag vunnit 100 000 kronor på Lotto.

Sedan ville hon inte berätta om sin dejt.

– Ja, de andra tyckte väl jag var lite tråkig. Men det är ju lite så i de här programmen att folk alltid blir kära direkt. Och med den stämningen så backade jag lite, jag ville inte dras med i det och tog inte så mycket plats… Jag förstår att det låter konstigt!, skrattar Pia.

– Jag är ganska svårflörtad. Klart att blixten kan slå ner från en klar himmel men det var väl inte så jag kände efter fem minuters speeddejt.

”Med den stämningen så backade jag lite, jag ville inte dras med i det och tog inte så mycket plats… Jag förstår att det låter konstigt!”
Pia Schröder

Det var ett år sedan inspelningen på Sundbyholms slott.

– Jag minns inte så mycket men dejten var bra, Anders var en trevlig och respektabel man.

Annons

Hur var inspelningen då?

– Jag såg framför mig en mysig upplevelse på ett slott och det var helt okej, men när vi inte fick bulle och kaffe på eftermiddagen blev jag lite bitter.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons