Annons
Kultur

Nya artister släppta till Solliden Sessions – ”Ska bli härligt”

Succén är tillbaka, även i sommar kommer det finnas möjlighet att se några av Sveriges välkändaste artister på Kaffetorpets scen, ett stenkast från Sollidens slott.
Solliden • Publicerad 23 februari 2022
Kungafamiljen har totalt 13 spelningar att se fram emot i sommar. Bilden är från förra årets konsert med Carola.
Kungafamiljen har totalt 13 spelningar att se fram emot i sommar. Bilden är från förra årets konsert med Carola.Foto: Fototjänster i Kalmar

Förra sommaren drog Sollidens Slott AB/Krall Entertainment igång satsningen Solliden Sessions med artister som Peter Jöback, Lisa Nilsson, Lena Philipsson och Carola på Kaffetorpets scen.

Sedan tidigare är det klart att det blir en ny musiksommar vid slottet med intima och finstämda föreställningar. Nu har också fler artister bokats in. Bland annat handlar det om Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Orup och Smith & Thell.

Annons

– Hittills är tretton artister bokade. Först ut är Lisa Nilsson 6 juli och sex veckor senare väntar final med Hasse Andersson, den 13 augusti, säger Sollidens Slotts verksamhetschef Carolina Thaysen i ett pressmeddelande.

Det var inte ultimat att slå upp portarna till den nya konsertscenen mitt under en pandemi – men så fick det bli. Och frågan är om konserttanken ens hade väckts, utan en pandemi med strikta publikbegränsningar.

– Det här är en idyllisk miljö och vi har länge funderat över hur vi skulle kunna aktivera scenen på ett bra sätt. För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler, säger Carolina Thaysen.

I juni förra året inledde Solliden Sessions sin konsertsatsning och först ut var sångaren Peter Jöback. I augusti kunde slottets verksamhetschef sammanfatta en framgångsrik musiksommar.

– Det är spännande att musiksatsningen vidareutvecklas och det ska givetvis bli härligt att vi får njuta av så mycket bra musik och artister i sommar, säger Carolina Thaysen.

Fakta

Sollidens slott 2022

6/7 Lisa Nilsson

9/7 Måns Zelmerlöv

13/7 Jill Johnson

15/7 Niklas Strömstedt

20/7 Bo Kaspers orkester

22/7 Arvingarna

23/7 Orup

25/7 Smith & Thell NYHET

27/7 Sven-Ingvars

30/7 Jan Rippe och Per Fritzell med humorshowen Gott & Blandat NYHET

3/8 Danny Saucedo NYHET

6/8 The Boppers

12/8 Lisa Ekdahl NYHET

13/8 Hasse Andersson

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons