Annons
Kultur

Maria Brynielsson: Norska tvillingarna lär charma publiken som vanligt

När jag såg vilka som skulle tävla i femte deltävlingen av mello kände jag mig förväntansfull och trodde att detta var det bästa på länge. När jag lyssnade ändrade jag mig.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Krönika • Publicerad 1 mars 2024
Maria Brynielsson
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Krönikören känner sig helt säker på att Marcus & Martinus blir tittarnas favoriter i femte deltävlingen.
Krönikören känner sig helt säker på att Marcus & Martinus blir tittarnas favoriter i femte deltävlingen.Foto: Stina Stjernkvist/SvD

Denna lördag, den 2 mars, är det Karlstads tur att ta emot ”mellotåget” när det är dags för femte deltävlingen. Vi får precis som tidigare deltävlingar se programledaren Carina Berg med sin side-kick Björn Gustafsson.

Vi är många som minns när Björn Gustafsson 2008 gjorde succé i en mellanakt genom en kärleksförklaring till Carina Berg, som då var gift med det årets programledare Kristian Luuk. Trots att det gått mer än 15 år sedan dess så minns jag texten väl. Fast, det beror till stor del på att jag även efteråt såg en elev på den skola mina barn gick på framföra låten inför publik i skolans sporthall.

Marcus & Martinus är först ut på scenen på lördag.
Marcus & Martinus är först ut på scenen på lördag.Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Annons

Mitt minne är ofta kass, skriver jag inte ner saker så glöms det lätt bort. Men, just det där framträdandet i sporthallen var så bra, så jag önskar jag fick uppleva den stunden igen. Det var som att se Gustafsson live. Varje lördagskväll när det är mellanakter sitter jag nu på helspänn hemma i soffan och hoppas få höra den kärleksförklaringen Björn sjöng igen, men hittills lyser den med sin frånvaro. Hoppas verkligen få höra den snart!

Delfinal 5

1. ”Unforgettable” – Marcus & Martinus

2. ”Controlla” – Chelsea Muco

3. ”Back to my roots” – Jay Smith

4. ”Banne maj” – Elecktra

5. ”Light” – Annika Wickihalder

6. ”Que sera” – Medina

De norska tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 22 år, är med för andra året i rad. Förra året kom de tvåa i Melodifestivalen efter Loreens vinst, och tävlar nu med låten ”Unforgettable”. De kammar sannolikt hem första platsen denna omgång och tar sig direkt till final. Jag gissar på att Medina hamnar på en andraplats. Att det är Medina som framför låten går det inte att ta miste på, de låter som de brukar. Men, visst så blir man glad av att höra killarna och deras nummer är faktiskt rätt kul – iallafall om man som mig har lite barnslig humor.

De flesta bidrag denna omgång är okej, men för mig infann sig ingen ”wow-känsla”. Jay Smith, Annika Wickihalder, Chelsea Muco hamnar ej i topp men inte heller sist. Nu hade jag tänkt att inte gnälla, men gör det ändå. Det bidrag som föll mig minst i smak denna omgång är Elecktras. Sorry, hade velat skriva att alla var bra denna omgång men man ska ju inte ljuga.

Till årets mello har semifinalen skrotats och istället blir det nu en femte deltävling. Artisterna som hamnat på tredje och fjärde plats i respektive deltävling får kvala om en plats i finalen. Kvalet sker nu som som en förlängning på sista deltävlingen. Hur allt slutar i kväll återstår att se. Det jag vet redan nu att norska tvillingarna kommer charma publiken, precis som vanligt.

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons