Annons

Musik, skulptur och glödande rakuugn vid Stacketorps kulturstation

Stacketorp • Publicerad 25 september 2023
Äventyraren av Matilda Cederqvist finns att beskåda i Stacketorp under skördefesten.
Äventyraren av Matilda Cederqvist finns att beskåda i Stacketorp under skördefesten.Foto: Matilda Cederqvist

Stacketorps kulturstation har ett givande samarbete med Galleri Ture. Nu bjuder de på installationer längs med den gamla järnvägen. Det ses brukskeramik, brickor, små och stora keramikskulpturer, foto, musik, glödande rakuugn och andra upptåg.

I samarbete med Galleri Ture visas även brukskeramik, brickor, måleri, keramik- och betongskulpturer i galleriet, där även en utställning med bilder och skulpturer av Ture Lidström kan ses. Det är mycket att uppleva i Stacketorp under Ölands Skördefest.

Annons

På fredagen är det skulpturvandring längs den gamla banvallen från eftermiddagen ända fram till midnatt. Under fredagen spelar Bengt Erlingsson (KamelBengt) och Ove Lindqvist nyckelharpa och cello i Galleri Ture. Det blir ett möte med Kristina Lugn och skådespelaren Cathrine Westling med musiker.

Skådespelaren Cathrine Westling kommer till Stacketorps kulturstation.
Skådespelaren Cathrine Westling kommer till Stacketorps kulturstation.Foto: Staffan Arvegård/N

– Det är stor variation på programmet vi satt ihop och skulle det vara dåligt väder håller vi till inne i Galleri Ture. Rakubränningen blir i en vedeldad rakuugn som byggdes i somras, säger Ove Lindqvist.

Möte mellan Erik Johan Stagnelius och Johan Algot Bernander blir det i duschen.

– Det är i en dusch som är utomhus, kanske är det Sveriges minsta scen? säger Ove Lindqvist.

Rakuugnen tänds under kvällen och därefter blir det rakubränning följt av spridda blåsartoner i ”Engelska parken” med Thomas Hertzman, Ove Lindqvist och Martin Ellborg. Matmuffins och varm dryck serveras på ”Plattan”.

Utställare vid Stacketorps kulturstation

Lena Klinghed - collage, skulptur och brickor

Kent Andersson - keramik

Gitt Cederqvist - keramiska skulpturer och akvarell

Ove Lindqvist - keramik

Matilda Cederqvist - keramiska skulpturer

Annelie Ersbacken - skulpturer i betong och måleri

Emanuel Cederqvist - fotoböcker

Under lördagen kommer gitarristen och sångaren Kjell Persson för att tolka Beatles och under eftermiddagen blir det rakubränning. Det är även sista dagen som Stacketorps kulturstation håller öppet för säsongen. Stacketorp ligger i Alböke församling.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons