Annons
Kultur

Maria Brynielsson: Mello är inte som det var förr – men fram med boan, nu kööör vi!

För de som är i min generation och uppvuxna med Carola och Herreys känns det som att mello inte är som det var förr. Men, ändå sitter vi bänkade för att titta, lyssna, och – inte minst – kommentera.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Publicerad 2 februari 2024
Maria Brynielsson
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Smash Into Pieces brukar få upp pulsen hos krönikören. På lördag tävlar de i Melodifestivalens första deltävling.
Smash Into Pieces brukar få upp pulsen hos krönikören. På lördag tävlar de i Melodifestivalens första deltävling.Foto: Maria Janzon

Med start på lördag, 3 februari, sänds Melodifestivalen klockan 20.00 i SVT och på SVT Play. Då kommer jag, precis som miljontals andra tittare, inta soffan för att följa mello. Och, visst så är det väl så att det är sällan man hör en riktig schlager nuförtiden. (Är det kanske nu man vågar skriva att det var bättre förr?).

För mig är det tradition att följa mello varje år. Något ”Diggi-loo diggi-ley”-liknande lär vi ej få höra men förhoppningsvis hittar vi någon annan favorit.

Annons

Första bidraget i första deltävlingen är ”Supernatural” med Adam Woods.

Deltävling 1

1. Supernatural – Adam Woods

2. Hela världen väntar – Samir & Viktor

3. Min melodi – Melina Borglowe

4. Forever yours – Elisa Lindström

5. Awful liar – Lisa Ajax

6. Heroes are calling – Smash Into Pieces

Därefter ”Hela världen väntar” med Samir & Viktor följt av Melina Borglowe med ”Min Melodi”. Melina är ingen jag känner till sedan tidigare så det blir något extra att se och höra hennes bidrag.

Elisa Lindström kommer framföra ”Forever yours” innan Lisa Ajax tar över scenen med ”Awful liar”.

Sist ut på melloscenen är ett av banden jag själv brukar brinna lite extra för, får se hur det blir i kväll. Pulsen brukar iallafall stiga rejält när Smash Into Pieces intar scenen, denna gång är det låten ”Heroes are calling” vi får höra.

Om det är bandet som blir kvällens heroes återstår att se.

”Det är sällan nuförtiden man hör en riktig schlager”
Maria Brynielsson

Det som brukade heta ”andra chansen” och som förra året hette ”semifinal” är nu borta. I stället är det fem deltävlingar istället för fyra, och i varje deltävling tävlar sex bidrag istället för sju. I de fem deltävlingarna tar sig två bidrag direkt till final.

De som kommer 3:a och 4:a i alla deltävlingar tävlar sedan i en förlängning av den femte deltävlingen, där ytterligare två bidrag tar sig vidare till final. Den stora finalen får vi vänta på, den äger rum den 9 mars i Stockholm.

Så vad säger ni, ska vi kanske leta fram våra gamla boa i garderoben och göra oss redo för kvällens stora happening? Mello 2024, nu kööör vi!

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons