Annons
Kultur

Magnifik och ståtlig

Ståtiga att skåda är de. Stockrosor i mängd. Kungsljus högre än någonsin.
Publicerad 20 juli 2019 • Uppdaterad 23 juli 2019
Stockrosorna växer ur asfalten, ur minimal  jordmån sträcker de sig mot solen och den sommarblå himlen. Över plank, upp över taken. Stågtliga. Magnifika.
Stockrosorna växer ur asfalten, ur minimal jordmån sträcker de sig mot solen och den sommarblå himlen. Över plank, upp över taken. Stågtliga. Magnifika.Foto: Privat

Ståtliga, sommardoftande, själen blir varm när ögat dras till de fantastiska stockrosorna som blommor i övermått i sommar. Och de högresta, lysande kungsljusen.

Magnifik och ståtlig – andra ord är vacker, imponerande, storslagen, furstlig. När vi ser oss omkring får vi förundras vi över allt som stämmer in på beskrivningarna. I stort och smått.

Annons

– Det är ett litet kryp, men det har också ett hjärta, sa en god vän häromdagen när han hjälpte en liten skalbagge ut genom dörren, sedan den hade förirrat sig in i huset.

Också den lilla skalbaggen är vacker. Magnifik i sin litenhet.

Mitt ibland oss som lever och rör oss och finns till finns ståtligheten. Men det kan hända att vi behöver träna och hjälpa varandra att se.

”Vad solen är för blommorna, är ett leende för mänskligheten”
Foto: Picasa

Minsta lilla människa är magnifik och unik. Också den som är tyst, tillbakadragen och trött. Liksom den som är storordad och högljudd. Men som ändå orkar och vill vara ödmjuk. Imponerande är den åldrade kvinnan med sitt fårade ansikte. Furstlig är den som vågar stå rakryggad när det blåser.

Ibland kan vi önska att vi skulle kunna vara någon annan. Något ståtligare, något vackrare och mer imponerande. Kom då ihåg att ingen an vara du. Ingen kan vara någon annan.

Vi är ståtliga som vi är. Endast ett kan vi göra – hjälpa varandra att tro på det!

En gåva

Om jag fick ge dig en gåva i livet,

skulle jag ge dig förmågan

att kunna se dig själv genom mina ögon.

Så skulle du själv kunna se

hur speciell du är och

hur mycket du betyder för mig!

Som stjärnan har sin plats på himlen

Som rosen har sin plats på jorden

Som droppen har sin plats i havet

Så kommer du alltid ha en plats i mitt hjärta!

Stockrosorna översvämmar Öland och växer sig höga och vackra. Bedårande och magnifika.
Stockrosorna översvämmar Öland och växer sig höga och vackra. Bedårande och magnifika.Foto: Privat
Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons