Annons
Kultur

Juliander släpper ny låt med video från slottsruinen

Juliander är aktuell med den nya singeln ”If I Can’t Have You” där videon är inspelad i slottsruinen.
Öland • Publicerad 11 februari 2022
Juliander släppte i torsdags videon till nya singeln ”If I Can’t Have You” som har spelats in i slottsruinen.
Juliander släppte i torsdags videon till nya singeln ”If I Can’t Have You” som har spelats in i slottsruinen.Foto: Fredrik Etoall

Artisten och sommarölänningen Juliander är aktuell med sin senaste singel ”If I Can’t Have You” som släpptes den 28 januari. I torsdags släpptes också videon som är inspelad på Borgholms slottsruin.

– När jag skapade videon till ”If I Can’t Have You” hade jag visionen att den skulle förstärka känslan från när jag skrev låten - total eufori. Därför valde jag att spela in den live på Öland där jag har tillbringat alla mina somrar. Att få göra det i Borgholms Slottsruin kändes stort eftersom jag själv har haft många mäktiga musik upplevelser där, säger Juliander i ett pressmeddelande.

Annons

Singeln som är den första av flera som ska släppas i år. Han började skriva låten hemma med ett gitarriff och enkla trummor. Han kände direkt att den hade något speciellt och fortsatte skriva, inom 30 minuter var den färdig.

– Låten handlar om känslan av att hellre vara ensam än att inte få tillbringa resten av livet med den där ”speciella" personen. Att få uppleva den känslan, är det enda som betyder något och livet känns meningslöst utan den, säger han i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag har nog aldrig varit så exalterad över en låt tidigare och den känslan var helt enorm. Det har varit spännande att själv få skapa produktionen till låten och det ska bli så kul att äntligen få dela den med världen.”säger Juliander.

Här saknas innehåll

Juliander slog igenom 2018 när han släpptes sin debut-EP ”Afterglow” som har streamats över 35 miljoner gånger. Han har efter det turnerat runt om i världen som förband till Zara Larsson och Alan Walker och uppträtt på några av världens mest populära musikfestivaler som Coachella, Summerburst och SunBurn.

Under 2020 och 2021 har Juliander uppfyllt sin dröm och tagit full kontroll över sin musik. Han skriver, framför, producerar sin musik och släpper den från eget bolag. Det är med analoga vintagesyntar, organiska instrument och kraftfulla trummor som han har skapat sitt nya sound.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons